19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Dombrovskis: PVN samazināšana nemainītu apkures rēķinu dramatiskumu
Dombrovskis: PVN samazināšana nemainītu apkures rēķinu dramatiskumu
Autors: Apollo.lv / 13. februāris 2013, 12:02
Apkures rēķini tiešām ir dramatiski, atzīst premjers Valdis Dombrovskis (V), norādot, ka šī iemesla dēļ būtu jāvērtē, kāpēc Rīgas domes vadība neko nedara, lai mājokļi pilsētā tiktu siltināti. Dombrovskis uzskata, ka pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšana neko nemainītu, un tā vietā būtu jāsiltina ēkas.


LNT raidījumā «900 sekundes» valdības vadītājs skaidroja, ka PVN nebūtu lietderīgi samazināt, jo tas apkures rēķinus samazinātu mazāk nekā par 10%.

«Tas šo dramatiskumu īpaši nemainītu. Mājokļu siltināšana to varētu mainīt līdz pat 50%. Otrs ir pašvaldības atbalsts iedzīvotājiem,» sacīja premjers.

Uz aizrādījumu, ka arī 10% samazinājums tomēr būtu nozīmīgs atbalsts iedzīvotājiem, Dombrovskis sacīja, ka esot jautājums, vai tas ir precīzākais atbalsta veids.

«Mēs, protams, varam sākt mazināt PVN, bet visām šādām darbībām ir negatīva fiskālā ietekme. Līdz ar to mums būs mazāk iespēju nodrošināt līdzfinansējumu tai pašai mājokļu siltināšanai un mazāk iespēju nodrošināt sociālo atbalstu.Tāpēc ir jautājums, vai tas ir precīzākais instruments, kā nodrošināt atbalstu iedzīvotājiem šajā situācijā».

Premjers arī norādīja, ka, pirmkārt, pašvaldība ir atbildīga par to, cik efektīvi strādā viņu siltumuzņēmums, kas noteicis esošos tarifus. Otrkārt - cik mērķtiecīgi sniegts pašvaldības sociālais atbalsts.

«Mēs zinām, ka [Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam] Ušakovam (SC) patīk izdomāt, kas vēl varētu pabraukāties Rīgā tramvajos par velti tā vietā, lai risinātu šo ļoti būtisko sociālo problēmu,». tā Dombrovskis.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: apkure, Nils Ušakovs, pvn, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats