20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Makroekonomika » The Banker: Andris Vilks - gada labākais finanšu ministrs Eiropā
The Banker: Andris Vilks - gada labākais finanšu ministrs Eiropā
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 21. janvāris 2013, 12:36
Finanšu ministrs Andris Vilks atzīts par 2012. gada labāko finanšu ministru Eiropas reģionā. Augsto novērtējumu piešķīris starptautiskais biznesa un finanšu izdevums The Banker, atzinīgi novērtējot paveikto darbu Latvijas finansiālās situācijas stabilizēšanā un izaugsmes veicināšanā.


„Saņemt atzinību kā gada labākajam finanšu ministram Eiropas reģionā ir liels pagodinājums, jo šis apbalvojums atspoguļo ne tikai Finanšu ministrijas, bet arī citu ministriju un valdības kopējo darbu krīzes pārvarēšanā. Mums visiem bija izvirzīts kopīgs mērķis, kas jāsasniedz. Vienotie centieni, pārdomāta un mērķtiecīga rīcība, kā arī ticība saviem spēkiem sekmēja grūtību pārvarēšanu, vienlaikus veicinot arī ekonomikas izaugsmi. Šogad mums priekšā ir jauni izaicinājumi, tostarp arī pievienošanās eirozonai, līdz ar to kopējais darbs būs vēl nozīmīgāks,” uzsver finanšu ministrs Andris Vilks. 

Finanšu izdevumā norādīts, ka Latvija bija viena no ekonomiskās krīzes vissmagāk skartajām valstīm, tāpēc jo īpaši uzteicams paveiktais darbs izaugsmes veicināšanā. Aizvadītajā gadā Latvija sevi pierādīja kā visstraujāk augošā valsts Eiropas Savienībā. Un, lai gan ceļš uz šo sasniegumu nebija vienkāršs, sasniegtais rezultāts acīmredzami ir atjaunojis pārliecību par saviem spēkiem un arī devis iespējas sekmīgi emitēt obligācijas starptautiskajos finanšu tirgos.

Katru gadu prestižais pasaules banku un finanšu nozares žurnāls The Banker, kuru kopš 1926. gada izdod Lielbritānijas dienas laikraksts Financial Times, izvirza pretendentus balvu saņemšanai dažādās kategorijās vairākās valstīs. Apbalvojumi tiek piešķirti, ņemot vērā rūpīgu aptauju, bet gala lēmumu par uzvarētāju pieņem izdevniecības izvirzīta žūrija.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Vilks, The Banker

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats