28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » EP deputāti mudina ieviest jaunatnes garantiju shēmas
EP deputāti mudina ieviest jaunatnes garantiju shēmas
Autors: Apollo.lv / 16. janvāris 2013, 17:44
Trešdien deputāti atbalstīja Jaunatnes garantiju shēmu ieviešanu ar mērķi visus Eiropas Savienības (ES) jauniešus, kas jau vairāk nekā četrus mēnešus ir bez darba, nodrošināt ar darbu, izglītību vai praksi.


Jaunatnes garantijas shēmu ieviešanu atbalstīja 546 deputāti, pret bija 96, bet atturējās 28 deputāti.

Deputāti rezolūcijā aicināja dalībvalstu nodarbinātības ministrus 2013.gada februārī apstiprināt Padomes ieteikumu visām dalībvalstīm ieviest šīs shēmas.

«Mēs neaicinām radīt jaunas darbavietas piespiedu kārtā, bet ieviest instrumentu, kas dotu jauniešiem iespēju un novērstu zudušās paaudzes veidošanos,» pirmdienas vakara debatēs teica Nodarbinātības komitejas priekšsēdētāja Pervenše Beresa.

Jaunatnes garantiju shēmas mērķis ir nodrošināt visiem līdz 25 gadu veciem likumīgiem ES pastāvīgajiem iedzīvotājiem un nesen skolu beigušiem jauniešiem, kuriem vēl nav 30 gadi, labas kvalitātes darba piedāvājumus, pastāvīgu izglītību vai praksi četru mēnešu laikā pēc bezdarbnieka statusa iegūšanas.

Parlaments jau divas reizes ir aicinājis ieviest minēto shēmu un stingri atbalsta Eiropas Komisijas ierosinājumu Padomei izstrādāt ieteikumu, lai šīs shēmas ieviestu visās dalībvalstīs.

Jaunatnes garantiju shēmām vajadzētu saņemt ES finansējumu, jo īpaši no Eiropas Sociālā fonda, kuram vajadzētu piešķirt vismaz 25% no ES struktūrfondiem, norāda EP deputāti.

Parlaments arī aicina Komisiju palīdzēt ieviest šīs shēmas tām dalībvalstīm, kuras ir ļoti sarežģītā finansiālā situācijā.

Jauniešu bezdarbs ES 2012.gada novembrī sasniedza vidēji 23,7%. Bezdarbs pārsniedza 15% visās dalībvalstīs, izņemot Vāciju, Austriju, Nīderlandi un Dāniju. Portugālē, Itālijā, Slovākijā un Latvijā tas sasniedza 30%, bet Grieķijā un Spānijā pat 50%.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Eiropas Savienība, jaunatne, Pervenše Beresa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats