19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Aicina nepieļaut deputātu algu pieaugumu
Aicina nepieļaut deputātu algu pieaugumu
Autors: NRA.lv / 15. janvāris 2013, 16:58
Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-TB/LNNK vērsusies pie koalīcijas partneriem - partijas "Vienotība" un Reformu partijas, ar aicinājumu atbalstīt tādus grozījumus likumā, kas nepieļautu deputāta atalgojuma palielināšanu šā sasaukuma laikā. Ja grozījumi likumā netiktu pieņemti, ar 2013. gadu deputātu algas pieaugtu apmēram pa 100 latiem.


Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums nosaka, ka Saeimas deputātu algas apjoms tiek aprēķināts, par pamatu ņemot vidējo algu valstī. 2011. gadā pieņemtā likuma pārējas noteikumos noteikts, ka 2012. gadā aprēķināto mēnešalgu izmaksā, piemērojot tai koeficentu 0,94, bet ar 2013. gadu alga tiek izmaksāta pilnā apmērā. Nacionālā apvienība piedāvā šo koeficentu saglabāt arī 2013. un 2014. gadā, lai reāls atalgojuma palielinājums nenotiktu šī Saeimas sasaukuma laikā, raksta NRA.lv.

Nacionālā apvienība uzskata, ka pieļaut deputātu atalgojuma faktisku palielināšanos būtu pretrunā ar sociālās nevienlīdzības mazināšanas un novēršanas mērķi, jo Saeimas deputāti nepieder pie sabiedrības mazāk nodrošinātās daļas un caurmērā valstī atalgojums tik strauji nepieaug. Nacionālā apvienība ir aicinājusi arī partiju "Vienotība" un Reformu partija paust savu viedokli šajā jautājumā, un ir gatava minētos grozījumus iesniegt Saeimā.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars: "Lai arī iespējamo algu palielinājumu neizraisītu kāds jaunieviests likums vai norma, tā tik un tā būtu nožēlojama situācija, un Nacionālā apvienība darīs visu, lai to nepieļautu. Šobrīd savs vārds ir jāsaka koalīcijas partneriem. Lai arī koalīcijas sēdes laikā apvienība no partneriem, maigi izsakoties, nejuta lielu sajūsmu par šo priekšlikumu, ceram, ka partijas pieņems prātīgu lēmumu."


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: algas, Nacionālā apvienība, Raivis Dzintars

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats