24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Makroekonomika » Premjers norāda, ka Ušakovs atkārto Kalvīša trekno gadu politiku
Premjers norāda, ka Ušakovs atkārto Kalvīša trekno gadu politiku
Autors: Apollo.lv / 19. decembris 2012, 13:09
Valdības vadītājs Valdis Dombrovskis, vērtējot Rīgas domes lēmumu puteņa laikā ļaut autovadītājiem bezmaksas braukt ar sabiedrisko transportu, norādīja, ka domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) atkārto ekspremjera Aigara Kalvīša «trekno gadu politiku».


Dombrovskis intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» norādīja, ka Ušakovs lielā mērā atkārto Kalvīša «trekno gadu» politiku un gāzēšanu līdz grīdai Rīgas domes mērogā.

Tāpat viņš norādīja, ka jāskata, cik šīs iniciatīvas ir pamatotas un vai tas nav priekšvēlēšanu populisms. Tāpat premjers norādīja, ka šeit ir vieta diskusijai, vai autovadītāji tā ir sociāli neaizsargātākā grupa, raksta Apollo.lv.

Dombrovskis, vaicāts, vai valdība var iejaukties šādā domes lēmumā, norādīja, ka lēmumu var vērtēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Jāatgādina, ka tikmēr Rīgas domes ārkārtas sēdē otrdienas vakarā nolemts veikt grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos un līgumā ar pašvaldības SIA «Rīgas satiksme», paredzot, ka «īpašos apstākļos» Rīgas pilsētas izpilddirektors varēs noteikt izmaiņas sabiedriskā transporta izmantošanas kārtībā, tostarp īslaicīgi atcelt braukšanas maksu.

Domes opozīcijas deputāti debatēs pauda viedokli, ka ar šiem steidzamajiem noteikumiem Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) cenšas labot situāciju, kad viņš vienpersoniski pieņēmis lēmumus, kas pašvaldības uzņēmumam «Rīgas satiksme» nodarījis zaudējumus.

«Nevar viens cilvēks izdomāt, ka eksperimentēs, ieraksta kaut ko tviterī, un lietas notiek. Kāpēc šis cilvēks grib uzņēmumam, kas jau četrus gadus strādā ar zaudējumiem un kuram ir 180 miljonu latu kredītsaistības, uzkraut savas iegribas?» sacīja domnieks Olafs Pulks.

Uz opozīcijas domnieku aicinājumiem nosaukt vārdā cilvēku, kas pieņēmis lēmumus par eksperimentu, paredzot automašīnu īpašniekiem stipras snigšanas laikā tiesības izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, šorīt neatbildēja ne «Rīgas satiksmes» pārstāvji Satiksmes un transporta lietu komitejā, ne Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičš (GKR) šī vakara ārkārtas sēdē.

Opozīcijas deputāti uzsvēra, ka pašvaldības vadība ar sasteigtajiem lēmumiem un eksperimentiem ir pārkāpusi savas pilnvaras, tāpēc partijas «Vienotība» Rīgas domes deputāti vērsušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.

Domes ārkārtas sēdē gan koalīcijas, gan opozīcijas deputātu vairākums nobalsoja «par» grozījumiem saistošajos noteikumos un līgumā ar «Rīgas satiksmi». No 34 deputātiem, kas piedalījās ārkārtas sēdē, tikai divi balsojumā atturējās, bet pārējie lēmumu atbalstīja.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: 900 sekundes, Nils Ušakovs, treknie gadi, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats