19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Latvija emitējusi septiņu gadu obligācijas 1,25 miljardu ASV dolāru apmērā
Latvija emitējusi septiņu gadu obligācijas 1,25 miljardu ASV dolāru apmērā
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 6. decembris 2012, 13:31
Latvija trešdien, 4.decembrī, sekmīgi emitējusi septiņu gadu obligācijas 1,25 miljardu ASV dolāru (670 miljonu latu) apmērā, pavēsijusi Finanšu ministrija (FM).


Ministrijā informēja, ka fiksēto procentu likme ir 2,75% gadā, bet ienesīgums – 2,889%, kas, pēc FM paustā, ir vēsturiski zemākā vērtspapīru procentu likme kopš Latvija publiski aizņemas starptautiskajos finanšu tirgos.

Tāpat ministrijā norādīja – emisija īstenota saskaņā ar valsts aizņemšanās stratēģiju saistībā ar pašreiz īpaši labvēlīgo situāciju ārējos finanšu tirgos.

Kopumā investoru interese par iespēju iegādāties Latvijas vērtspapīrus bijusi ļoti liela, rezultātā sasniedzot plašu investoru līdzdalību no Eiropas, ASV un citiem reģioniem, skaidroja FM, piebilstot - darījuma valūta noteikta ASV dolāros, lai varētu sekmēt Latvijas vērtspapīru investoru diversifikāciju.

Vienlaikus ministrijā arī atzina – lai pilnībā novērstu valūtas risku, vienlaicīgi ar obligāciju emisiju ASV dolāros noslēgti valūtas mijmaiņu darījumi, faktiskās valsts parāda saistības pārvēršot eiro.

Emisijas vadošās bankas bija "Barclays", "Deutsche Bank" un "JP Morgan".

Latvija iepriekšējo reizi izlaida starptautiskās obligācijas šā gada 14.februārī. Šo obligāciju fiksētā procentu likme bija 5,25%, bet ienesīgums – 5,375%.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: emitācija, Finanšu ministrija, obligācijas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats