28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Aptauja: Vairāk kā puse Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka valsts attīstās nepareizā virzienā
Aptauja: Vairāk kā puse Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka valsts attīstās nepareizā virzienā
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 3. decembris 2012, 15:38
Pēc aptaujas datiem, 58% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka valsts attīstās nepareizā virzienā, secināts “Latvijas barometra” iedzīvotāju aptaujā.


Tajā noskaidrots, ka oktobrī iedzīvotāji par valsts attīstību bijuši pesimistiskāki nekā tādās pašās aptaujās augustā un septembrī, kad pārliecību par to, ka valsts virzās nepareizā virzienā, pauda attiecīgi 55% un 56% iedzīvotāju. Tāpat retāk sniegts arī pozitīvs vērtējums – oktobrī tādu pauda 21% aptaujāto respondentu, bet augustā un septembrī - 24% un 22%.

Tāpat veiktās aptaujas dati liecina, ka pašreizējo Latvijas ekonomisko stāvokli kā sliktu oktobrī vērtēja 64% Latvijas iedzīvotāju (augustā un septembrī – 59%), 22% norādot, ka tas ir ļoti slikts. Uzskatu, ka pašreizējais ekonomiskais stāvoklis ir viduvējs, oktobrī veiktajā aptaujā pauda 32% (augustā – 35%, septembrī – 37%), bet to, ka labs, –  2% (augustā– 4%, septembrī- 3%).

Iedzīvotāji biežāk nekā iepriekšējos mēnešos arī paudusi, ka ekonomiskā situācija valstī šobrīd pasliktinās (25%, no jūnija līdz septembrim – 18–22%), bet retāk nekā septembrī atbildēts, ka tā uzlabojas (16%) vai nemainās (52%).

Skeptiskāki Latvijas iedzīvotāji kļuvuši arī prognozējot turpmākās izmaiņas valsts ekonomiskajā stāvoklī, 22% oktobrī minot, ka stāvoklis pēc gada būs uzlabojies, un tas ir retāk nekā no maija līdz septembrim, kad tā uzskatīja 25–27% iedzīvotāju. Savukārt biežāk pausta pārliecība, ka pēc gada ekonomiskā situācija būs pasliktinājusies – oktobrī tā domāja 21%, bet no maija līdz septembrim – 15–19%).

Veiktās aptaujas dati arī liecina, ka oktobrī no -21 līdz -25 krities ari kopējā noskaņojuma indekss. No jūnija līdz septembrim indekss svārstījās no -21 līdz -22, bet maijā tas bija tāds pats, kā oktobrī -25. 

Oktobrī ir pasliktinājies gan tagadnes, gan nākotnes vērtējuma indekss – tagadnes vērtējuma indekss oktobrī ir sasniedzis atzīmi -34, bet no jūnija līdz septembrim indekss bija no -29 līdz -31, savukārt nākotnes vērtējuma indekss, kas pēdējo pusgadu bija pozitīvs -no +2 aprīlī un maijā līdz +5 augustā un septembrī- oktobrī ir krities līdz 0.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aptauja, latvijas barometrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats