18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Makroekonomika » Valdība atbalsta nodokļu atvieglojumu perioda pagarināšanu
Valdība atbalsta nodokļu atvieglojumu perioda pagarināšanu
Autors: bizness.lv / 4. septembris 2012, 16:08
Termiņš, kādā brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās licenzētas kapitālsabiedrības un to pārvaldes var piemērot tiešo nodokļu atlaides tajās veiktajiem ieguldījumiem, jāpagarina līdz 2035. gadam.


Par to vienojusies valdība, otrdien, 4. septembrī atbalstot grozījumus likumā „Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās”, „Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likumā”, kā arī „Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas likumā”.

Nodokļu atvieglojumi brīvostu un speciālo ekonomisko zonu (SEZ) kapitālsabiedrībām un pārvaldēm sākotnēji tika paredzēti līdz 2017.gadam, taču ekonomiskās krīzes iespaidā šajās teritorijās nebija iespējams pilnvērtīgi izmantot noteiktos atvieglojumus un piesaistīt pietiekami daudz jaunu investīciju. Tāpēc paredzams, ka termiņa pagarināšana veicinās tirdzniecību, rūpniecību un preču tranzītu caur Latviju, kā arī investīciju piesaisti un jaunu darba vietu radīšanu.

Bez tam likuma „Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās” pašreizējā redakcijā nav precīzi nodefinēts, kādām jābūt starp kapitālsabiedrību un brīvostas vai SEZ pārvaldi slēdzamā līguma par ieguldījumu veikšanu sastāvdaļām, kā arī šī līguma maksimālajam termiņam. Jaunajā regulējumā ir definētas gan līguma sastāvdaļas, gan arī noteikts, ka līgums nedrīkst būt spēkā ilgāk kā piecus gadus no tā slēgšanas dienas.

Minētos grozījumus atbalstījusi Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padome. Apņemšanās pagarināt attiecīgo nodokļu atvieglojumus pēc 2017. gada ir ietverta Deklarācijā par Valda Dombrovska vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: likumprojekts, nodokļu atvieglojumi, nodokļu atvieglojumu periods, valdība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats