16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Makroekonomika » Eiropas Komisija Latvijas budžetā ieskaitījusi 55,5 miljonus eiro
Eiropas Komisija Latvijas budžetā ieskaitījusi 55,5 miljonus eiro
Autors: NRA.lv / 29. jūnijs 2012, 17:38
Eiropas Komisija (EK) Latvijas budžetā šodien ieskaitījusi Latvijas deklarētos aptuveni 55,5 miljonus eiro (39 miljonus latu) Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda maksājumus, informē Finanšu ministrija (FM).


Eiropas Komisija (EK) Latvijas budžetā ir ieskaitījusi Latvijas deklarētos ~ 55,5 miljonus eiro Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda maksājumus. Tā ir pirmā daļa, kas ir atmaksāta Latvijas budžetā no ~90 miljoniem eiro, ko Latvija kopš pagājušā gada decembra ir deklarējusi minēto divu fondu ietvaros, bet nav saņēmusi apturēto maksājumu dēļ. Atlikusī summa ~ 34,5 miljoni eiro ir sagaidāma tuvākajā laikā.

Jau ziņots, ka otrdien, 26.jūnijā, EK ar oficiālu vēstuli informēja Finanšu ministriju par Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda maksājumu atjaunošanu Latvijas budžetā. Tas nozīmē, ka Valsts kase kā sertifikācijas iestāde var ierastajā kārtībā atsākt izdevumu deklarēšanu un maksājumu pieprasīšanu no EK pilnā apmērā šo divu fondu ietvaros.

No EK vēl tiek gaidīts lēmums par Eiropas Sociālā fonda maksājumiem. Kopš pagājušā gada decembra Latvija ir deklarējusi Eiropas Komisijā ~ 120 miljonus eiro, Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda ietvaros ~ 90 miljonus eiro.

FM atgādina, ka ieguldīto naudu projektu īstenotājiem vispirms atmaksā no valsts budžeta līdzekļiem, pēc tam Latvija EK iesniedz izdevumu deklarācijas par projektos veiktajām atmaksām un saņem no EK atmaksas savā budžetā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eiro< Latvija, Eiropas Komisija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats