18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Makroekonomika » Karnīte: Dalība eirozonā Latvijai ir nepieciešama
Karnīte: Dalība eirozonā Latvijai ir nepieciešama
Autors: Apollo.lv / 13. jūnijs 2012, 11:50
Ekonomiste Raita Karnīte uzskata, ka Latvijai ir iespēja jau šogad iekļauties Māstrihtas kritērijos un būt gatavai dalībai eirozonā.


Karnīte komentārā laikrakstā «Dienas Bizness» norāda, ka «neraugoties uz dažādiem eirozonas mīnusiem, dalība šajā monetārajā savienībā Latvijai ir nepieciešama».

«Protams, ir nozares, kuras līdz gada beigām vēl var attīstīties un radīt cenu kāpumu, tomēr ir skaidrs, ka līdz ar dažādiem notikumiem Eiropā pašreizējās eirozonas valstīs vairāk būs tādas nozares, kurās šī situācija neuzlabosies, nekā tādas, kur uzlabosies, un kopumā tas var samazināt pašreizējos inflācijas rādītājus līdz nepieciešamajam līmenim, lai valstī varētu ieviest eiro, turklāt izdarīt to šobrīd paredzētajā laikā,» norāda Karnīte.

Ekonomiste arī uzsver, ka ļoti būtiska nozīme turpmāk būs tam, kāda būs banku politika attiecībā uz kredītu izsniegšanu. Viņa norāda, ka tieši banku sektors ir viena no tām jomām, kurā strādājošie uzņēmumi ir ieinteresēti, lai Latvija pēc iespējas ātrāk iestātos eirozonā, raksta Apollo.lv.

Vienlaikus Karnīte savā komentārā raksta, ka ekonomikas attīstības tempi gada otrajā pusē mazināsies, kas dod pamatu uzskatīt, ka būs arī nepieciešamais inflācijas kritums valstī, lai iekļautos Māstrihtas kritērijos.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Eirozona, Māstrihtas kritēriji, Raita Karnīte

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats