28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » SC: Patlaban nodokļu sloga mazināšana ir absolūti nepieciešama
SC: Patlaban nodokļu sloga mazināšana ir absolūti nepieciešama
Autors: Apollo.lv / 10. maijs 2012, 13:22
Politiskās apvienības «Saskaņas centrs» (SC) 11.Saeimas frakcija pauž pārliecību, ka pašreizējā situācijā nodokļu sloga samazināšana ir absolūti nepieciešama, un tai jāstimulē valsts ekonomiskā attīstība.


SC uzskata, ka šobrīd visefektīvākā nodokļu politikas metode valsts ekonomikas konkurētspējas palielināšanai ir darbaspēka nodokļu samazināšana, raksta Apollo.lv.

Tieši iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes pazemināšana, kā arī ar nodokļiem neapliekamā minimuma palielināšana dos reālu iedzīvotāju ienākumu pieaugumu. Īpaši nozīmīgi tas būs cilvēkiem, kuri saņem minimālus ienākumus, norāda SC.

Nodokļu sloga uz darbaspēku samazināšana veicinās Latvijas uzņēmumu attīstību, Latvijas uzņēmēju konkurētspējas paaugstināšanu kā vietējā, tā ārējos tirgos. Uzņēmējdarbības attīstība ir visiedarbīgākais stimuls jaunu darbavietu radīšanai. Izdevumu samazinājums par darbaspēku kļūs par pozitīvu signālu ārvalstu investoriem, bet papildus kapitāla pieplūdums arī veicinās jaunu darbavietu izveidi.

Turpretī pozitīvais efekts no PVN samazināšanas tiks attiecināts kā uz Latvijas ražotāju precēm, tā arī uz importa precēm. PVN samazināšana var vien kāpināt pieprasījumu pēc importa precēm, atbilstoši, konkurences priekšrocību iegūšana vietējiem uzņēmējiem ir apšaubāma.

SC atgādina, ka apņemšanās samazināt darbaspēka nodokļus fiksēts Valda Dombrovska (V) Ministru kabineta deklarācijā. Apvienība aicina valdošo koalīciju pildīt solījumus.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nodokļi, Saskaņas centrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats