28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » LDDK aicina piedalīties nodokļu izmaiņu ietekmes modelēšanā
LDDK aicina piedalīties nodokļu izmaiņu ietekmes modelēšanā
Autors: NRA.lv / 18. marts 2012, 21:44
Finanšu ministrijas paspārnē top trīs scenāriji iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazinājumam ņemot vērā partneru vienošanos Nodokļu politikas stratēģijā 2011 – 2014.gadam, kurā minēts, ka pie noteiktiem izaugsmes rādītājiem tiek samazināts nodokļu slogs.


Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) aicina uzņēmumus piedalīties aptaujā, kas kalpos par pamatu analīzei, izvēloties atbilstošāku nodokļu samazināšanas scenāriju Latvijas konkurētspējas atjaunošanai.

LDDK norāda, ka vispirms ir jāpaaugstina neapliekamā minimuma slieksnis, kas būtu sociāli atbildīgs lēmums un palielinātu ienākumus iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem, bet pēc tam pakāpeniski jāsamazina IIN likme budžeta iespēju robežās. Pašlaik Latvijas IIN likme un atvieglojumu apjomi būtiski apgrūtina Latvijas uzņēmumu konkurētspēju Baltijas valstu vidū, raksta NRA.lv.

LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone: „Lai mēs varētu strādāt pie samazinājuma modeļiem un pieņemt izsvērtus lēmumus, ir jāatgriežas pie senākiem solījumiem no ekonomikas un finanšu ministrijas puses, modelēt jebkādas nodokļu izmaiņas un ietekmi uz biznesu, iedzīvotājiem un tautsaimniecību kopumā. Anketā tiek prasīta informācija, kas ļaus daļēji izprast ietekmi un dos pamatu tālākām sarunām par piemērotāko pieeju Latvijas uzņēmējdarbības vides priekšrocībām.”

Rezultāti tiks analizēti 19.marta Tautsaimniecības padomes sēdē. Kā norāda Finanšu ministrija, tad anketas aizpildīšanai visvairāk laika aizņems finansiālās ietekmes aprēķināšana uz uzņēmumu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: LDDK, Līga Menģelsone, Nodokļi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats