20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Makroekonomika » VID saņēmis pirmās "nulles deklarācijas"
VID saņēmis pirmās "nulles deklarācijas"
Autors: NRA.lv / 26. janvāris 2012, 17:38
Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir saņēmis pirmās desmit nulles deklarācijas, šodien sacīja VID nodokļu pārvaldes direktora vietniece Dace Pelēkā. Pēc ierēdnes vārdiem, saņemtās esot vistipiskākās deklarācijas, kuras atspoguļotas kredītsaistības.


Pelēkā pieļāva, ka cilvēki šādi rīkojušies, jo viņiem vieglāk atcerēties savas saistības uzreiz pēc gadu mijas, kad mantiskais stāvoklis bija jāfiksē, ziņo portāls TVnet.lv.

Kā ziņots, valsts ir saņēmusi pārmetumus par to, ka tā nav veikusi faktiski nekādu izskaidrojošo darbu par sākumdeklarēšanās jautājumu - nedz par nepieciešamību fiksēt finansiālo stāvokli, nedz par to, kam un kad būs jāiesniedz deklarācijas, raksta NRA.lv.

Kā ziņots, 2011.gada 15.decembrī stājās spēkā Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likums, lai gan mantiskā stāvokļa deklarācija noteiktām iedzīvotāju kategorijām būs jāiesniedz VID no 2012.gada 1.marta līdz 1.jūnijam, tajā būs jānorāda ziņas par personas mantisko stāvokli uz 2011.gada 31.decembra plkst.24.

Sākumdeklarēšana skars plašu iedzīvotāju loku, piemēram, cilvēkus, kuru uzkrājumi un parādi ir lielāki par 10 000 latu. VID Nodokļu pārvaldes direktora vietniece Pelēkā stāstīja, ka provizoriskais cilvēku skaits, kurus varētu skart sākumdeklarēšanās, ir ap 70 000, tomēr valstij neesot zināms, cik daudz cilvēku ir ar kredītsaistībām, kuras arī būs jādeklarē, tāpēc kredītņēmēji šim apjomam nemaz neesot ierēķināti.

Papildus resursi VID nav piešķirti, un dienests ir pārliecinās, ka ar esošiem resursiem spēs nodrošināt raitu sākumdeklarēšanās ieviešanu un datu apstrādi. Pelēkā neatklāja, cik laika VID būs nepieciešams saņemto datu apstrādei un ievadīšanai, to skaidrojot «ar iekšējo informāciju». Papildus resursi vai štata vietas VID tam arī neesot piešķirti, un šo darbu ierēdņi veiks savu ikdienas darbu ietvaros. Dienests pilnīgi noteikti tikšot galā ar uzdevumu, un šie saņemtie dati tikšot izmantots kā papildus avots, ko VID izmanto savā ikdienas darbā, uzsvēra VID pārstāve.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dace Pelēkā, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats