18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Makroekonomika » Referenduma organizēšanai piešķir 1712878 latus
Referenduma organizēšanai piešķir 1712878 latus
Autors: BNA / 24. janvāris 2012, 14:48
Otrdien, 24. janvārī Ministru kabinets (MK) apstiprināja rīkojuma projektu par finanšu līdzekļu piešķiršanu tautas nobalsošanas nodrošināšanai.


Pamatojoties uz Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) veiktajiem aprēķiniem tautas nobalsošanas par likumprojektu „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” nodrošināšanai nepieciešams finansējums 1 712 878 latu apmērā, ko jāpiešķir no valsts budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

CVK ir izsludinājusi tautas nobalsošanu par likumprojektu „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē”, ko rīkos 2012. gada 18. februārī. Ievērojot iepriekšējā gada pieredzi, kad faktiskie izdevumi divu parakstu vākšanu, tautas nobalsošanas un 11. Saeimas vēlēšanu nodrošināšanai bija ievērojami zemāki nekā plānotais un piešķirtais finansējums, rīkojuma projekts paredz CVK pieprasījumu par nepieciešamo finansējumu iesniegt Finanšu ministrijā atbilstoši faktiskajiem izdevumiem, kā arī līdz 2012. gada 1. jūlijam Finanšu ministrijai iesniegt pārskatu par tautas nobalsošanas nodrošināšanai izlietotajiem līdzekļiem.

Aprēķinātajā finansējumā ietilpst vēlēšanu komisiju darbinieku Latvijā un ārvalstīs, tautas nobalsošanas organizatoriskai un tehniskai nodrošināšanai nepieciešamā CVK komisijas sekretariāta līgumdarbinieku, kā arī CVK darbinieku papildu darba apmaksa, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, CVK un vēlēšanu komisiju saimnieciskie izdevumi, vienotās vēlēšanu uzskaites sistēmas programmatūras funkcionalitātes papildināšana un divu multimediju projektoru iegāde.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: CVK, Ministru kabinets, referendums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats