19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Makroekonomika » 2011.gadā darbā iekārtojās 93 600 bezdarbnieku, 78% no tiem atraduši darbu pēc dalības NVA pasākumos
2011.gadā darbā iekārtojās 93 600 bezdarbnieku, 78% no tiem atraduši darbu pēc dalības NVA pasākumos
Autors: BNA / 20. janvāris 2012, 13:23
Saskaņā ar VID datiem 2011.gada 12 mēnešos pastāvīgā darbā kopumā iekārtojās 93 600 NVA reģistrētie bezdarbnieki, no tiem 73 245 bezdarbnieki jeb 78% atraduši pastāvīgu darbu pēc dalības NVA īstenotajos aktīvajos vai preventīvajos pasākumos.


Pērn turpināja palielināties ilgstošo bezdarbnieku skaits, kas iekārtojās pastāvīgā darbā, tā 2011.gada 12 mēnešos darbā iekārtojās 29 638 ilgstošie bezdarbnieki. Salīdzinājumam: 2009.gadā pastāvīgu darbu bija atraduši tikai 5 135 ilgstošie bezdarbnieki, savukārt 2010.gadā – jau 22 345 ilgstošie bezdarbnieki. 2011.gada 12 mēnešos pastāvīgā darbā iekārtojās 18 326 jaunieši bezdarbnieki un 2 341 bezdarbnieks pirmspensijas vecumā.

Apkopojot NVA statistikas datus par tiem NVA reģistrētajiem bezdarbniekiem, kuri 2011. gadā atraduši darbu, secināms, ka visbiežāk pastāvīgajā darbā iekārtojušies vienkāršo profesiju pārstāvji, kā arī pakalpojumu un tirdzniecības darbinieki. Darba atrašanā veiksmīgākie pērn bijuši arī kvalificētie strādnieki un amatnieki, proti, tādu profesiju pārstāvji kā celtnieki, šuvēji, atslēdznieki, ēku celtnieki, konditori, namdari, krāsotāji, elektriķi. Darbu 2011.gadā izdevies atrast daudziem iekārtu un mašīnu operatoriem, izstrādājumu montieriem, kuru vidū ir automobiļu un traktoru vadītāji, kokapstrādes operatori, ekskavatoru vadītāji. Tāpat darbu atraduši dažāda veida speciālisti - tirdzniecības pārstāvji, grāmatveži, medicīnas māsas, biroja administratori u.c.

NVA direktores vietniece nodarbinātības politikas jautājumos Vivita Pūliņa: „Aģentūra piedāvā daudzus un dažādus pakalpojumus, kas strādāt gribošam cilvēkam palīdz paaugstināt konkurētspēju un integrēties darba tirgū, atrast darbu vai kļūt par uzņēmēju vai pašnodarbināto. Ļoti apmeklēti ir Konkurētspējas paaugstināšanas pasākumi – īsie kursi, lekcijas, semināri, kuri sniedz zināšanas, kas noderēs gan darba meklējumos, gan strādājot. Ja nepieciešams, NVA piedāvā iespēju apgūt gan profesionālās apmācības, gan neformālās izglītības programmas. NVA organizētā profesionālā apmācība dod iespējas iegūt profesionālo kvalifikāciju profesionālās tālākizglītības programmā; apgūt profesionālās prasmes profesionālās pilnveides izglītības programmā. Savukārt NVA īstenotā neformālā apmācība dod iespējas apgūt vai pilnveidot darba tirgus prasībām atbilstošas sistematizētas sociālās un profesionālās pamatprasmes. Organizējot apmācības, NVA analizē situāciju darba tirgū un darba devēju pieprasījumu, savukārt darba tirgū aktuālo profesiju un pamatprasmju sarakstu NVA profesionālās un neformālās apmācības organizēšanai apstiprina Labklājības ministrijas apmācību komisija.”



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bezdarbnieki, NVA, VID, Vivita Pūliņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats