23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Makroekonomika » Saeima un LDDK vienojas par turpmāku sadarbību ēnu ekonomikas apkarošanai
Saeima un LDDK vienojas par turpmāku sadarbību ēnu ekonomikas apkarošanai
Autors: BNA / 29. decembris 2011, 12:19
Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone ceturtdien, 29.decembrī, parakstīja noslēguma dokumentu, kas tapis pēc kopīgi rīkotās konferences par ēnu ekonomikas apkarošanu un godīgas konkurences nodrošināšanu.


Konferences noslēguma dokumentā Saeima un LDDK vienojas turpināt mērķtiecīgu kopdarbu ēnu ekonomikas mazināšanai un godīgas uzņēmējdarbības atbalstam.

Saeima un lielākā darba devējus apvienojošā organizācija apņemas sadarboties, lai nodrošinātu - makroekonomisko stabilitāti un izaugsmi; kvalitatīvu publisko pārvaldi - korupcijas risku novēršanu; uzņēmējdarbības vides uzlabošanu; finanšu tirgus stabilitāti; iekšējā un ārējo tirgu attīstību - ēnu ekonomikas samazināšanu; atbalstošu infrastruktūru izveidi; darba tirgus elastdrošību.

16.decembrī notikušajā konferencē „Godīga uzņēmējdarbība pret ēnu ekonomiku. Cilvēkresursu pārvaldība un nodokļu politikas loma godīgas konkurences nodrošināšanā” tika pārrunāts līdz šim paveiktais godīgas konkurences stimulēšanā un diskutēts par turpmākajiem pasākumiem. Konferencē LDDK prezentēja kampaņas „Pret ēnu ekonomiku – par godīgu konkurenci” rezultātus un priekšlikumus ēnu ekonomikas mazināšanai.

Saeimas priekšsēdētāja noslēguma dokumentā apņemas par LDDK veiktā pētījuma rezultātiem, kā arī prioritārajiem ieteikumiem situācijas uzlabošanai informēt Saeimas frakcijas un komisijas.

Lai izvērtētu sadarbības rezultātus un vienotos par turpmāko darbu, Saeima un LDDK vienojās nākamo konferenci organizēt 2012.gada decembrī.

Ēnu ekonomikas apkarošanai veltīta diskusija Saeimā norisinājās jau otro reizi. Pirmā konference par godīgas uzņēmējdarbības veicināšanu notika 2009.gadā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ēnu ekonomika, LDDK, Līga Meņģelsone, Saeima, Solvita Āboltiņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats