28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Sudraba sašutusi par ierēdņu nekaunību un negodīgumu
Sudraba sašutusi par ierēdņu nekaunību un negodīgumu
Autors: Apollo.lv / 29. jūlijs 2011, 11:10
Degvielas nelietderīga izšķērdēšana valsts iestādēs un uzņēmumos saistīta ar ierēdņu bezatbildīgo attieksmi pret dokumentu aizpildīšanu un negodīgumu, tā intervijā radio «Baltkom 93,9» atzinusi Valsts kontroliere Inguna Sudraba, komentējot ziņu, ka katru gadu valsts iestādēs tiek vairāku miljonu latu apmērā nelietderīgi izlietota degviela, vēstī «Mixnews.lv».


«Kad veicam finanšu auditu, pārbaudām, cik pareizi iestādes izmanto autotransportu. Piemēram, ļoti bieži vietas, kur automašīna uzpildīta ar benzīnu nesakrīt ar maršrutu, pa kādu tā braukusi. Turklāt atskaite tiek noformēta tā, ka nav iespējams izsekot, kā mašīna tiek izmantota. Bieži atskaitē rakstīts, ka ierēdnis, piemēram, kaut kur brauc, bet patiesībā viņš atrodas kādā sēdē. Šādas situācijas rodas divu iemeslu dēļ – pirmkārt, ierēdņi pret šo problēmu izturas nenopietni, otrkārt, automašīnas izmanto savām personīgajām vajadzībām,» atzina Valsts kontroliere.

Sudraba norādījusi, ka Valsts kontrole savu iespēju robežās cenšas fiksēt šādus pārkāpumus, taču esot grūti cīnīties ar ierēdņu negodīgumu, raksta Apollo.lv.

«Mēs nestrādājam ar policijas metodēm. Cilvēkiem pašiem atbildīgi vajadzētu izturēties pret saviem pienākumiem, valsts īpašumu. Taču ierēdņi bieži vien rīkojas nekaunīgi,» teica Sudraba.


Diskusija par rakstu (1)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats