28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ceļojumi, viesnīcas » Restorāns aicina atzīmēt Lietuvas simtgadi un nobaudīt tās tradicionālos ēdienus
Restorāns aicina atzīmēt Lietuvas simtgadi un nobaudīt tās tradicionālos ēdienus
Autors: Publicitātes materiāls / 14. februāris 2018, 12:23
Latvijai vēl aktīvi gatavojoties simtgades svinībām, jau šajā piektdienā savu simto dzimšanas dienu atzīmēs mūsu kaimiņvalsts Lietuva. Par godu šim notikumam, ne tikai Lietuvā, bet arī daudzviet Latvijā gaidāmi dažādi pasākumi.


Īpaši gardi mums tuvās kaimiņvalsts dzimšanas dienu atzīmēs viesnīcas “Radi un draugi” restorāns "Niklāvs”, kurš šajā piektdienā gardēžiem piedāvās nobaudīt trīs tradicionālās lietuviešu virtuves ēdienus.

“Lietuviešu virtuve vienmēr ir bijuši ļoti daudzveidīga un bagātīga ar dažādām garšām. Daudzi tradicionālie lietuviešu ēdieni ir iecienīti arī Latvijā, piemēram, cepelīni, kas ir klimpu veids, ko gatavo no rīvētiem kartupeļiem un visbiežāk pilda ar malto gaļu vai biezpienu. Gluži kā mūsu, tā arī viņu ēdiens ir ļoti “mājīgs” un tajos lielākoties dominē veselīgi produkti, kurus paši varam izaudzēt savos dārzos,” stāsta restorāna NIKLĀVS šefpavāre Sarmīte Neimane.

Pusdienu piedāvājumā būs iespēja nobaudīt skābu kāpostu zupa ar kūpinātu gaļu, kartupeļiem un grūbām. Jāatzīmē, ka zupas ir vienas no lietuviešu virtuves raksturīgākajiem ēdieniem.  Būs iespēja baudīt arī jau iepriekš pieminētos cepelīnus ar krējuma sīpolu mērci un kraukšķīgu cūkgaļas krūtiņu. Tieši šo gardumu lietuvieši uzskata par savu nacionālo ēdienu.  Savukārt saldajā ēdienā tiks pasniegts biezpiena sacepums ar ogu ķīseli.

Visu šo ēdienu pamatā ir Latvijas zemnieku audzēti produkti, kuri izceļas ar savu svaigumu un garšas kvalitāti. 

Četru zvaigžņu viesnīca „Radi un draugi” atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā – Vecrīgā, Mārstaļu ielā. Šī ir lieliska atrašanās vieta, jo tūristu iecienītie kultūras, mākslas un atpūtas objekti ir tikai pāris minūšu gājiena attālumā.

1995. gadā viesnīca savu darbību uzsāka ar 28 numuriem, divas reizes tika paplašināta un tagad, pēc 2012. gadā piedzīvotās pārbūves, piedāvā 71 jaunu un modernu istabu, mājīgu salonu, 2 gaišas un plašas konferenču zāles un elegantu restorānu Niklāvs.

Restorāns "Niklāvs" piedāvā ieturēt pusdienas Vecrīgā katru darba dienu no plkst.12:00 līdz 15:00! 



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats