20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ceļojumi, viesnīcas » Viesnīcām Jaunais vilnis garantē labu peļņu
Viesnīcām Jaunais vilnis garantē labu peļņu
Autors: Ludmila GLAZUNOVA / NRA.LV / 25. jūlijs 2014, 12:03
Jūrmala, nu jau pilsēta ar kūrorta statusu, vasaras periodā spēj uzņemt 4200 viesu. Tas nav īpaši daudz pie vairāk nekā 30 kilometru garās balto smilšu pludmales. Iespējams, tieši tāpēc vasarā un it īpaši uz «Jaunā viļņa» laiku pieejamu istabiņu nav daudz un dažas naktsmītnes pieejamas par katastrofāli augstām cenām – tik augstām, ka mierīgi varētu atļauties par šādu ciparu apceļot teju pusi pasaules.


Tūristu skaits no Krievijas pieaug

«Lieli, Latvijas un starptautiskā mērogā atpazīstami festivāli un pasākumi neapšaubāmi ir būtisks pilsētas viesu piesaistes faktors,» uzsver Jūrmalas Tūrisma nodaļas vadītāja Gunta Ušpele. Viņa nenoliedz – uz «Jauno vilni» pārsvarā ierodas viesi no Krievijas un citām NVS valstīm, taču pieaug arī viesu skaits no tuvējām kaimiņvalstīm, piemēram, Somijas, Zviedrijas, Lietuvas un Igaunijas.

Šosezon gan varēja gaidīt, ka viesu skaits no Krievijas saruks, ņemot vērā visnotaļ saspringto situāciju ar šo kaimiņvalsti Ukrainas sakarā un to, ka Krievijas cilvēki ar dažādu kampaņu palīdzību tiek mudināti atpūsties Krimā, nevis citur. Taču dati par pirmo šā gada ceturksni liecina, ka tūristu skaitam no Krievijas ir tendence pat palielināties. Proti, šā gada pirmajos trijos mēnešos Jūrmalu apmeklējuši par 43% vairāk tūristu nekā pērn attiecīgajā laika posmā. Tiesa, Jūrmalas tūrisma speciāliste par prognozējamo Krievijas tūrista skaita palielinājumu vasarā vēl ir piesardzīga. Tajā pašā laikā šķiet, ka satraukumam pat NVS valstu tūristu samazinājumu nav pamata, jo, pēc Ušpeles teiktā, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Baltijas un Kazahstānas tūrisma operatoriem interese par cilvēku piegādāšanu Jūrmalai «Jaunā viļņa» laikā nav sarukusi.

Istabiņas rezervē jau gadu iepriekš

Protams, šāda tūrisma operatoru aktivitāte un viesu skaita palielināšanās neļauj snaust viesnīcniekiem, kas labi saprotot, ka Jūrmalas tūrisma sezona ir gaužām īsa, cenšas par varītēm tādu starptautisku pasākumu kāds ir «Jaunais vilnis» laikā nopelnīt maksimāli daudz. «Uz vasaras periodu, it īpaši uz karstākajiem mēnešiem – jūliju un augustu, cilvēki rezervē viesnīcas Jūrmalā jau no gada sākuma,» atklāj Ušpele.

Arī glamūrīgās viesnīcas «Baltic Beach Hotel», kuru tik ļoti iecienījusi Alla Pugačova un vēl dažas Krievijas estrādes zvaigznes, mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Jeļena Gavrilova neslēpj, ka uz «Jaunā viļņa» laiku brīvu numuriņu praktiski vairs nav. «Numuru rezervācija tiek veikta visa gada garumā. Turklāt šogad numuru rezervācija un apmaksa tiek veikta nedaudz agrāk, kas, protams, ir pozitīva tendence. Daudzi mūsu klienti rezervē numurus gadu iepriekš, lai garantētu sev iemīļotos numurus,» atklāj Gavrilova. Viņa gan neatklāj, par cik procentiem viesnīca paaugstina istabiņu cenas uz «viļņa» laiku, un šā gada cenu nav iespējams pārbaudīt arī rezervācijas sistēmās, tā kā vismaz populārākajā no tām «booking.com» «Baltic Beach Hotel» nav pieejams nedz uz «Jaunā viļņa» laiku, nedz uz «Comedy Club» pasākumu Jūrmalā augustā. Jāpiebilst, ka, piemēram, oktobrī divvietīga istabiņa «Baltic Beach Hotel» maksā vidēji 85 eiro par nakti, bet pērn uz «Comedy Club» norises laiku divvietīga istaba maksāja apmēram 3800 eiro par nakti.

Par piecām naktīm – 25 000 eiro

Apmēram trīs nedēļas pirms «Jaunā viļņa» sākuma rezervēšanas sistēmās ielūkojās arī »VZ+«, mēģinot noskaidrot, kādas viesnīcas vispār ir pieejamas un ar kādām cenām jārēķinās.

Uz «Jaunā viļņa» laiku gan pieejamo naktsmītņu skats ir krietni kuplāks, nekā tas bija pērn. Lētākais pieejamais numuriņš festivāla laikā, tātad no 22. līdz 27. jūlijam (piecas naktis), bija pieejams kādā aparthotelī Majoros, kur uz šo laiku diviem viesiem būtu jāšķiras vien no 445 eiro. Vidējs līmenis – viesnīca «Jomas sēta», kurā divvietīga istabiņa maksā 12 750 eiro. Dārgākais – «SemaraH apartamenti», kuros par piecām naktīm diviem cilvēkiem jāšķiras «tikai» no 25 000 eiro. Tādas viesnīcas kā «Baltic Beach Hotel» un «Jūrmala SPA», protams, jau labu laiku nav pieejamas. Par «lēto galu» varētu nodēvēt nule uzcelto viesnīcu «Kurshi» Dubultos – tur par piecām naktīm uz «Jaunā viļņa» laiku divām personām jāmaksā 1200 eiro jeb 240 eiro par nakti.

Tā kā neviens no viesnīcniekiem neatklāj procentuālo cenu kāpumu «Jaunā viļņa» laikā, pie rēķiniem ķērās »VZ+«. Izvēlētais periods – 1. līdz 6. oktobris, tā saucamā «nesezona». Tad divi Jūrmalas viesi var atrast naktsmītni Jūrmalā par 120 eiro jeb 24 eiro par nakti. Jaunuzceltajā «Kurshi» nakšņošana tad maksā 250 eiro jeb 50 eiro par nakti, tikai 4,8 reizes lētāk nekā «Jaunā viļņa» laikā. Viesnīca «Jomas sēta» oktobrī maksā 176,80 eiro jeb 35,36 eiro par nakti – tātad 72 reizes lētāk nekā festivāla laikā. Bet konkursa laikā pati dārgākā naktsmītne – «SemaraH apartamenti» – oktobrī uz piecām naktīm pieejami vien par 500 eiro, kas ir pat 50 (!) reizes lētāk nekā uz piecām naktīm «Jaunā viļņa» laikā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jaunais Vilnis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats