28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Veselība, medicīna » Labklājības ministrija miljonu eiro novirzīs sociālo darbinieku prēmijām
Labklājības ministrija miljonu eiro novirzīs sociālo darbinieku prēmijām
Autors: Inga Paparde, NRA.lv / 26. oktobris 2018, 12:50
Labklājības ministrija, pārdalot sociālajā budžetā ietaupīto naudu, vienu miljonu eiro atvēlēs valsts sociālās aprūpes centru darbinieku prēmijām – par labu darbu pagājušajā gadā. Vidējais prēmijas apmērs ir 309 eiro.


NRA.lv rakstīja, ka saskaņā ar valdības lēmumu labklājības jomā notiks budžeta izdevumu pārdale, kā rezultātā daudzas labklājības programmas iegūs papildu finansējumu. Nav piepildījušās Labklājības ministrijas prognozes par bērna kopšanas pabalsta saņēmēju skaitu šogad, tāpēc valsts sociālo pabalstu programmā radies ietaupījums, ko ministrija piedāvāja novirzīt citiem mērķiem, tostarp valsts sociālās aprūpes centriem, kuru rīcībā nonāks lielākā naudas summa - 2,6 miljoni eiro. Tāpat ietaupījums ir izveidojies arī citās programmās, ko arī novirzīs tieši sociālās aprūpes centriem.

Piemēram, alternatīvo ģimenes aprūpes formu attīstības programmā, kur nauda bija paredzēta pabalsta palielināšanai audžuģimenei bērna uzturam, izveidojies ietaupījums ap 200 000 eiro, kā arī tāda pat situācija izveidojusies specializēto audžuģimeņu atbalsta programmā. Daļu no naudas novirzīs aprūpes centru darba uzlabošanai, piemēram, remontiem, datortehnikai, bet vienu miljonu eiro - darbinieku prēmēšanai par labu darbu.

Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece Indra Kārkliņa stāsta, ka kopumā valsts sociālās aprūpes centros nodarbināto motivēšanai, tas ir, prēmijām par ikgadējo darbības un tās rezultātu novērtējumu par 2017. gadu, ir paredzēti 1 003 419 eiro. Maksimāli iespējamais prēmijas apmērs ir 75, 65 un 50 procentu atkarībā no novērtējuma un atbilstoši Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā noteiktajam. Kopumā prēmijas saņems 2511 darbinieku, viņu darbs novērtēts kā labi, ļoti labi un teicami. Kā teicams darbs novērtēts salīdzinoši nelielam skaitam aprūpes centru darbinieku - 40 cilvēkiem, savukārt ļoti labi strādājuši - 902 darbinieki, savukārt visvairāk darbiniekiem ielikts vērtējums labi - tādu ir 1669 cilvēki. Lielākas prēmijas piešķirs tiem darbiniekiem, kuri strādājuši teicami, - katram 363,41 eiro, bet labi strādājošajiem - 277,64 eiro. No prēmijas vēl atskaitīs nodokļus.

Uz jautājumu, kāpēc darbiniekiem piešķir prēmijas, nevis palielina atalgojumu, kas bija valsts sociālās aprūpes centros strādājošo prasība streika laikā šoruden, valsts sekretāra vietniece I. Kārkliņa saka: lemjot par šā gada finansējuma sadali, tam nevar būt ietekme uz nākamo gadu. Taču atalgojuma palielināšanai ir ietekme uz 2019. gadu, un tur vēl nav lēmuma par papildu finansējumu. «Līdz ar to šī ir iespēja vienreizēja maksājuma veidā motivēt darbiniekus bez ilgtermiņa ietekmes,» norāda I. Kārkliņa.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats