20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Veselība, medicīna » JKP nevēlas turpināt veselības aprūpes reformu tās pašreizējā veidolā
JKP nevēlas turpināt veselības aprūpes reformu tās pašreizējā veidolā
Autors: Ekonomika.lv / 10. oktobris 2018, 12:06
Jaunā konservatīvā partija (JKP) nevēlas turpināt veselības aprūpes reformu tādā veidā, kā to bija iecerējusi Māra Kučinska (ZZS) valdība.


Šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Bordāns atzina, ka, ja JKP nokļūs valdībā, tā neturpinās Kučinska valdības iecerēto veselības aprūpes reformu. Pēc viņa domām, pašreizējā izpildījumā reforma varētu atstāt daudzus pacientus bez vajadzīgās veselības aprūpes.

“Manuprāt, mēs spēsim sabalansēt tā, lai nebūtu lielu izdevumu – reforma uzsākta, tad viņu pilnībā izbeigs,” izteicās Bordāns, kurš neslēpa, ka JKP ir gatava uzņemties Veselības ministrijas vadību, tomēr tas nebūšot ultimāts.

2017. gada decembrī Saeima apstiprināja Veselības aprūpes finansēšanas likumu, kas paredz no 2019.gada valsts apmaksātos veselības pakalpojumus pilnībā nodrošināt visiem sociālā nodokļa maksātājiem, kā arī vairākām valsts apdrošinātām iedzīvotāju grupām. Savukārt pārējie iedzīvotāji varēs saņemt pakalpojumu pamata grozu vai arī plašāka pakalpojumu klāsta saņemšanai maksāt noteiktu summu mēnesī.

Veselības apdrošināšanas iemaksas 2018. gadā noteiktas 1% apmērā no minimālās mēnešalgas jeb 51,6 eiro gadā, 2019.gadā – 3% no minimālās mēnešalgas jeb 154,8 eiro gadā, 2020. gadā – 5% no minimālās mēnešalgas jeb 258 eiro gadā.

Obligātas veselības apdrošināšanas iemaksas būs veicamas reizi gadā, un jau šogad personas to var veikt no 1. septembra.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats