19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Veselība, medicīna » Grindeks un Organiskās sintēzes institūts plāno parakstīt līgumu saistībā ar jaunu zāļu kandidātvielu
Grindeks un Organiskās sintēzes institūts plāno parakstīt līgumu saistībā ar jaunu zāļu kandidātvielu
Autors: LR, LTV / 21. augusts 2018, 10:29
Zāļu ražotājs “Grindeks” un Latvijas Organiskās sintēzes institūts 22. augustā plāno parakstīt sadarbības līgumu, un tas ir saistīts ar darbu pie jaunas zāļu kandidātvielas, intervijā Latvijas Radio atklājis institūta direktors Osvalds Pugovičs.


“Mēs ceram, ka, kopīgi strādājot, mēs varēsim attīstīt jauno kardioprotektīvo līdzekli, kas izstrādāts nu jau pirms pieciem gadiem institūtā, pēc tam to attīstīja tālāk “Grindeks”. Un šobrīd “Grindeks” nonācis līdz klīniskajiem pētījumiem. Un šis ir brīdis, kad mums vajadzētu apsēsties pie galda, parunāt un tālākās sadarbības principus nofiksēt,” stāstīja Pugovičs.

Pirmo reizi kopš Latvijas neatkarības atgūšanas ir nonākts līdz jaunai zāļu kandidātvielai, kas tiek izmēģināta klīniskajos pētījumos, un līdz ar to ir jauni izaicinājumi,uzsver institūta direktors. “Tāpēc šis līgums vajadzīgs, lai mēs viens otram vairāk uzticētos, pazītu, kopīgi varētu strādāt.”

Zinātniekiem tas ļaus nākt klajā ar priekšlikumiem par jaunā preparāta attīstību. Piemēram, klīnisko pētījumu fāzē zinātnieki varēs ierosināt pētījumu virzienus, ko izvērtēs “Grindeks”. “Ja viss ies ļoti labi, jaunais medikaments aptiekās varētu būt pieejams pēc četriem gadiem,” piebilda Pugovičs.

“Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” savukārtatklājis, ka sadarbība plānota arī saistībā ar kvalitatīvām un drošām ģenēriskajām zālēm. Tiek plānots, ka sadarbībā iesaistīsies vairākas pētnieku grupas un no “Grindeks” puses varētu tikt piešķirti vairāki desmiti tūkstoši eiro katram projektam.

“Visi tradicionālie “Grindeks” virzieni paliks – gan zāles sirds un asinsvadu slimību ārstēšanai, gan onkoloģija ir viena no mūsu prioritātēm. Tās ir jomas, kur varam lepoties ar Latvijā radītiem un visā pasaulē palaistiem oriģinālpreparātiem,” sacīja Bundulis.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats