19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Veselība, medicīna » Līgumus visas ārstniecības iestādes nesteidzas noslēgt
Līgumus visas ārstniecības iestādes nesteidzas noslēgt
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 29. janvāris 2018, 14:41
Nacionālais veselības dienests informē, ka 90 procenti ārstniecības iestāžu, kas nodrošina speciālistu konsultācijas, diagnostiskos izmeklējumus, dienas stacionāra un citus ambulatoros pakalpojumus, ir noslēgušas līgumu par valsts apmaksātu ambulatoru medicīnas pakalpojumu sniegšanu 2018. gadā un turpmākos divus gadus.


Valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas līgumu noslēgušas 98 procenti ģimenes ārstu prakšu, to noslēguši visi feldšerpunkti. Līgumi nosūtīti arī visām slimnīcām. Pašlaik to noslēgušas

67 procenti slimnīcu, kas sniedz valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus. Kopumā ambulatoro pakalpojumu sniegšanai plānoti 209,47 miljoni eiro, kas ir par 37,6 miljoniem eiro vairāk nekā pērn. Nacionālā veselības dienesta speciāliste Evija Štālberga norāda, ka daļai veselības aprūpes pakalpojumu rindu samazinājums kopš reformu uzsākšanas sasniegs līdz pat 40 procentu. «Pateicoties šogad piešķirtajam papildu finansējumam, papildus plānoti vairāk nekā 380 000 ambulatoru konsultāciju un diagnostisko izmeklējumu.»

Pakāpeniski tiek slēgti līgumi arī par citu valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu. Kopumā valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai 2018. gadā plānoti 704,7 miljoni eiro, kas ir par 157,5 miljoniem eiro vairāk nekā pērn. No šā gada ārstniecības iestādēm līgums ar dienestu tiks noslēgts uz trīs gadiem, katru gadu nosūtot ārstniecības iestādei aktuālā gada finanšu piedāvājumu. E. Štālberga precizē, ka līguma perioda pagarināšana līdz trīs gadiem neietekmē valsts finansējuma plānošanas procesu - tāpat kā līdz šim finansējums ārstniecības iestādei tiek plānots vienam gadam. Tas tiek norādīts katras ārstniecības iestādes individuāli prognozētajā finanšu paziņojumā, kuru nosūta kā līguma pielikumu pēc likuma par valsts budžetu izsludināšanas.

Latvijas Slimnīcu biedrība norādīja, ka līgumi slimnīcām vēl janvāra vidū nebija nosūtīti, taču tie nepieciešami, lai slimnīcas varētu plānot savu darbu. Kavējums saistīts ar 2017. gada pašā nogalē pieņemtajām izmaiņām Veselības aprūpes finansēšanas kārtībā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats