28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Veselība, medicīna » Rīgas dome slepeni plāno slimnīcu apvienošanu, vēsta laikraksts
Rīgas dome slepeni plāno slimnīcu apvienošanu, vēsta laikraksts
Autors: bizness.lv / 21. novembris 2017, 10:41
Ņemot vērā slikto Rīgas 1.slimnīcas finanšu situāciju, Rīgas domes vadība iecerējusi to apvienot ar Rīgas Dzemdību namu un, iespējams, arī Rīgas 2.slimnīcu, vēsta laikraksts “Latvijas Avīze”.


Rīgas domes vadība slepenībā ir sākusi “bīdīt” Rīgas 1. slimnīcas, Rīgas Dzemdību nama un, iespējams, arī Rīgas 2. slimnīcas apvienošanu. Šis plāns, kura mērķis ir nepieļaut Rīgas 1. slimnīcas faktisku bankrotu, risinājuma vārdā likvidējot Rīgas Dzemdību namu kā patstāvīgu pašvaldības kapitālsabiedrību, pagaidām netiek atklāts ne tikai sabiedrībai, bet arī apvienojamo medicīnas iestāžu ierindas darbiniekiem.

Kā vēsta laikraksts, apvienojamo medicīnas iestāžu ierindas darbinieki par šo plānu pagaidām neesot informēti, arī Rīgas Dzemdību nama valdes locekles Santa Markova un Dagnija Vilnīte apgalvojušas, ka par to neko nezina, , savukārt abu pārējo tāpat domei piederošo slimnīcu vadība uz uzdotajiem jautājumiem saistībā ar iespējamo apjomīgo reorganizāciju vispār nereaģē.

Tikmēr kāda vārdā neminēta Rīgas Dzemdību nama vadības pārstāve laikrakstam apstiprinājusi, ka šāda apvienošanās patiešām tiek organizēta, lai gan pat apvienojamo veselības iestāžu vadībai par to esot daudz neskaidrību. “Tas vēl nav pieņemts fakts. Tas ir tikai projekts. Nav zināms, kā tas notiks. Tur vēl gaidāmi ministrijas nolēmumi par 1. slimnīcas statusu. Tas viss ir tikai projekts un domu apmaiņa. Nav skaidri noteikumi, ar kādiem mūs pievieno,” skaidroja Dzemdību nama vadības pārstāve, piebilstot – ja pacientu drošība iegūst, tad viņa uz to raugoties pozitīvi.

“Tas, ka Dzemdību namam ir vājā vieta, ka tā nav multidisciplināra slimnīca, ir fakts. Kādreiz mums ir bijusi ļoti laba sadarbība ar 1. slimnīcu, kad tā bija neatliekamās palīdzības slimnīca. Tā bija mums atbalsta vieta. Mēs varējām dabūt speciālistus. Tagad, kad tā ir ambulatora slimnīca, šī sadarbība ir mazinājusies. Ja tāda sadarbība būtu, tas mūs stiprinātu pilnīgi noteikti,” laikrakstam pauž slimnīcas pārstāve.

Tikmēr domes vadībai tuvi avoti informē, ka apvienošanas plāna galvenais mērķis esot nevis domāt par pacientu drošību un iespējām, bet gan “glābt “Saskaņai” lojālo 1. slimnīcu ar tās pašreizējo valdi”. Tiek norādīts, ka atbilstoši jaunajiem valdības noteikumiem par veselības aprūpes finansējumu no 1.janvāra tiek ievērojami samazināts pakalpojumu klāsts, ko veic dienas stacionāros, līdz ar to Rīgas 1.slimnīcai varētu draudēt pat bankrots.

Pagaidām gan nekādu oficiālu skaidrojumu par slimnīcu apvienošanas plāniem un to pamatojumu laikrakstam no domes vadības divu nedēļu laikā neesot izdevies saņemt. Vairākas dienas par šo tēmu neesot atbildējusi arī Andas Čakšas vadītā Veselības ministrija.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats