28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Veselība, medicīna » Pieaug E-veselības līgumus noslēgušo ģimenes ārstu skaits
Pieaug E-veselības līgumus noslēgušo ģimenes ārstu skaits
Autors: BNA / 16. novembris 2017, 11:08
Tuvojoties obligātajam E-veselības lietošanas uzsākšanas termiņam 2018. gada 1. janvārim, jau vairāk nekā 60 % ģimenes ārstu ir noslēguši līgumus par E-veselības lietošanu. Visaktīvāk ģimenes ārsti E-veselību lieto Zemgalē – līdz šim līgumus noslēguši jau 80 %.


Līgumus noslēgušo ģimenes ārstu skaits ir pieaudzis arī pārējos reģionos – Kurzemē līdz 70 %, Latgalē līdz 67 %, Vidzemē – 62 %, savukārt Rīgā līgumus par E-veselības lietošanu noslēguši gandrīz puse no ģimenes ārstiem.

Noslēgto līgumu skaita pieaugumu veicinājusi arī aktīva ģimenes ārstu prakšu apmeklēšana un semināru rīkošana Latvijas reģionos. Kopš septembra sākuma Veselības ministrijas un Nacionālā veselības dienesta (NVD) speciālisti dodas izbraukumos pie ģimenes ārstiem, lai sniegtu atbalstu E-veselības lietošanā, uzklausītu ierosinājumus un kliedētu neskaidrības. Pieteikties konsultācijai ar E-veselības speciālistiem vēl novembrī un decembrī iespējams tuvākajā NVD teritoriālajā nodaļā.

Vienlaikus līgumus par E-veselības lietošanu līdz 15. novembrim noslēguši visi stacionāri, gandrīz visas aptiekas (99 %) un vairāk nekā puse ambulatoro iestāžu un speciālistu.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem – būtiski pieaugusi E-veselībā pieejamo pakalpojumu izmantošana. Ja kopumā līdz oktobra sākumam bija izrakstīts 70 tūkstoši e-recepšu, tad šobrīd izrakstīto e-recepšu skaits ir ievērojami palielinājies, sasniedzot gandrīz 170 tūkstošus.

Tāpat pieaudzis arī atvērto e-darbnespējas lapu skaits – no 36 tūkstošiem oktobra sākumā līdz 56 tūkstošiem novembra vidū, ievadīti dati par vairāk nekā 65 tūkstošiem vizuālās diagnostikas izmeklējumu, kā arī aktīvi tiek izmantoti citi pakalpojumi. Kopumā lietotāji E-veselības sistēmā autorizējušies vairāk nekā 3 miljonus reižu.

Jau ziņots, ka jautājumu par E-veselības lietošanu gadījumā ārsti ir aicināti zvanīt E-veselības lietotāju atbalsta dienestam pa tālruni 67803301, bet iedzīvotāji – pa tālruni 67803300 (katru dienu no plkst. 8.00 līdz 20.00).

Iedzīvotāji tiek aicināti izmantot E-veselības portālā www.eveseliba.gov.lv pieejamo interaktīvo karti, lai noskaidrotu, kuras ārstniecības iestādes, ģimenes ārstu prakses un aptiekas jau ir noslēgušas līgumus par E-veselības lietošanu. Kā atpazīšanas zīme kalpo arī aptiekās un ārstniecības iestādēs izvietotā uzlīme “šeit lieto E-veselību”.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats