26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Veselība, medicīna » Aizsardzības ministrija pārņems Linezeru
Aizsardzības ministrija pārņems Linezeru
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 31. oktobris 2017, 11:51
Kopš deviņdesmito gadu sākuma slimnīca Linezers bija pazīstama ar specializāciju hematoloģijā, taču jau vistuvākajā laikā kādreizējās klīnikas ēkas nonāks Aizsardzības ministrijas valdījumā.


Veselības ministrija sagatavojusi valdībai rīkojuma projektu par valsts nekustamā īpašuma Linezera ielā nodošanu armijas vajadzībām. Kopš 2016. gada Linezera telpas Rīgas Austrumu slimnīcas vajadzībām vairs netiek izmantotas, Hematoloģijas klīnika ir pārcelta uz Gaiļezeru. Pirms Linezera slēgšanas bija vairāki varianti, kā telpas izmantot: pārvietot uz turieni Tuberkulozes un plaušu slimību centru vai izveidot tajā paliatīvās aprūpes un rehabilitācijas centru. Ne viena, ne otra ideja nav īstenojusies, un, tā kā Rīgas Austrumu slimnīcai jebkurš nekustamais īpašums, kas netiek izmantots, bet ir jāapsaimnieko, rada zaudējumus (to secināja arī Valsts kontrole), tika pieņemts lēmums plašās Linezera telpas nodot kādam citam. Veselības ministrijas speciāliste Undīne Šulca stāsta, ka Rīgas Austrumu slimnīcas darbu izpildei šis nekustamais īpašums nav nepieciešams un netiek izmantots pamatfunkciju nodrošināšanai. Īpašums nav nepieciešams arī nevienai citai Veselības ministrijas iestādei. Saskaņā ar rīkojuma projektu Veselības ministrija Aizsardzības ministrijas valdījumā nodod zemes vienību 87 658 kvadrātmetru platībā un četrpadsmit būves. Aizsardzības ministrija ir pieņēmusi lēmumu pārņemt valdījumā Linezeru, lai nodrošinātu infrastruktūru atbilstoši Nacionālo bruņoto spēku attīstības plāniem un aizsardzības resora drošības prasībām.

«Nekustamajā īpašumā plānots pakāpeniski izvietot vairākas bruņoto spēku struktūrvienības, kā arī atsevišķas Aizsardzības ministrijas padotības iestādes,» saka Aizsardzības ministrijas speciāliste Vita Briže. Aizsardzības ministrija plāno veikt nekustamā īpašuma pielāgošanas darbus. Nākamā gada laikā tiks precizētas izvietojamo struktūrvienību vajadzības, veikta īpašuma tehniskā apsekošana un noteikts veicamo darbu apjoms un bāzes attīstībai nepieciešamais finansējums.

Linezeru atklāja 1972. gadā, slimnīca bija paredzēta 14 000 pacientu un tika būvēta pēc sanatoriju projekta: priežu mežā ārpus pilsētas industriālās daļas, ar lodžijām un horizontāliem jumtiem.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats