28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Veselība, medicīna » VM rīcībā nav instrumentu, kas ļautu ierobežot aptieku ķēžu izplatīšanos
VM rīcībā nav instrumentu, kas ļautu ierobežot aptieku ķēžu izplatīšanos
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 25. oktobris 2017, 10:28
Veselības ministrijas (VM) rīcībā nav instrumentu, kas ļautu ierobežot aptieku ķēžu izplatīšanos, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Viens pret vienu” norādīja veselības ministre Anda Čakša.


Viņa uzskata, ka aptiekām Latvijas lielajās slimnīcās nevajadzētu būt, jo tas nākot par sliktu pacientiem un pat iepriekš vērsusies Konkurences padomē (KP), lūdzot padomu, kā rīkoties konkrētā situācijā, kad slimnīcā aptiekas mēģina nepieļaut konkurentu ienākšanu.

Lai gan VM nepatīk vienas aptieku ķēdes monopols vienā pilsētā, bet ministre atzīst, ka viņiem nav instrumentu, lai tas tā nebūtu.

Veselības ministre norādīja, ka lielajām aptieku ķēdēm gadiem ir ļauts izplesties un problēmas ir gan nozares regulējumā, gan arī spēcīgajā lobijā. Tāpēc VM aicinās KP uz sarunu, lai vienotos par to, kādas izmaiņas būtu nepieciešamas, lai situācija farmācijas nozarē mainītos.

„VM vienai pašai nebūs pa spēkam situāciju vērst uz labo pusi. Ministrijai ir savi priekšlikumi, bet vispirms tos vajag izdiskutēt ar KP, citādi tie neaizies. Ir ļoti daudz pretdarbību, lai mēs varētu pavirzīties uz priekšu ar kādiem noteikumiem, kas pasliktinās komersantu dzīvi,” skaidroja Čakša.

Kā ziņots iepriekš, sabiedriskie mediji rubrikā “Farmācijas neredzamā vara” iepriekš vēstīja, ka pēdējo gadu laikā auguši aptieku tīkli, bet mazinājusies neatkarīgo aptieku daļa. Tāpat vēstīts, ka Latvijā ir vairākas pilsētas, kurās valda noteiktu aptieku tīklu monopols un klientiem praktiski nav izvēles iespēju.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats