20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Veselība, medicīna » Premjers: Jaunu pieprasījumu no slimnīcām par parādu dzēšanu vairs nebūs
Premjers: Jaunu pieprasījumu no slimnīcām par parādu dzēšanu vairs nebūs
Autors: BNA / 15. septembris 2017, 13:03
Vairs nebūs jaunu parādu dzēšanas pieprasījumu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā (PSKUS), pēc valdības ārkārtas sēdes žurnālistiem apliecināja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).


Lai uzlabotu abu slimnīcu maksātspējas rādītājus, nodrošinātu pozitīvu naudas plūsmu un pietiekošus apgrozāmos līdzekļus, kas nepieciešami sekmīgai operatīvajai darbībai paredzēts piešķirt 16,4 miljonus eiro slimnīcu pamatkapitāla palielināšanai. Pamatkapitālā ieguldītais finansējums līdz 2017.gada 31.decembrim tiks izlietots norēķinu veikšanai par iepriekšējā periodā sniegtajiem pakalpojumiem un iegādātajām precēm, lai nodrošinātu nepārtrauktu terciāro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu pacientiem un stabilu finanšu situāciju slimnīcās.

No šiem līdzekļiem 5,4 miljoni eiro paredzēti PSKUS, lai veiktu norēķinus par iepriekšējā periodā sniegtajiem pakalpojumiem un iegādātajām precēm, tādējādi nodrošinot nepārtrauktu terciāro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu pacientiem un slimnīcas stabilu finanšu situāciju.

Savukārt RAKUS tiks novirzīti papildus 11 miljoni eiro, lai segtu iepriekšējos periodos uzkrātās saistības un tādējādi uzlabotu maksātspējas rādītājus, nodrošinātu pozitīvu naudas plūsmu un pietiekošus apgrozāmos līdzekļus, kas nepieciešami sekmīgai operatīvajai darbībai

Premjers atzina, ka jaunu prasījumu par parādu dzēšanu vairs nebūs. “Sedzam tos parādus, kas radušies, bet netiek segti tie parādi, kas saistīti ar darba samaksu, vai arī tie zaudējumi, kas radušies pašiem nespējot sabalansēt iespējas,” skaidroja Kučinskis.

Kučinskis pauda cerību, ka turpmāk naudas plūsmai tiks sekots līdzi daudz rūpīgāk. Pēc premjera vārdiem, slimnīcu parādu dzēšana kalpos arī kā iespēja veselības nozarei, jo vairs “nebūs pārmetumu par desmit gadus veciem parādiem”.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats