28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Veselība, medicīna » Lai saņemtu pilnu veselības aprūpes grozu svarīgs būs gan nodokļu nomaksas periods, gan summa
Lai saņemtu pilnu veselības aprūpes grozu svarīgs būs gan nodokļu nomaksas periods, gan summa
Autors: BNA / 15. augusts 2017, 9:54
Valdībā turpinās diskusijas par veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu. Kā intervijā Latvijas Radio atklāj veselības ministre Anda Čakša, lai saņemtu valsts apmaksāto medicīnisko palīdzību, nozīmē būs ne tikai tam, vai ir nomaksāti darbaspēka nodokļi, bet arī noteikts mēnešu skaits, kurā maksāti nodokļi.

Veselības ministrija piedāvātā Veselības aprūpes finansēšanas likuma galvenais mērķis – definēt, kurš turpmāk būs tiesīgs saņemt valsts apmaksāto medicīnisko palīdzību . Šā brīža iecere paredz iedzīvotājus dalīt divos grozos. Vienā būtu tie, kuri nemaksā sociālās iemaksas, otrā sociālā – nodokļa maksātāji.

Čakša norāda, ka diskusijas par likumprojektu turpinās un pašlaik mainās trīsreiz dienā. Viņa cer, ka nākamnedēļ būs tapusi stabila likuma versija.

Kā atklāj ministre,lai arī sistēma paredzēta solidāra dažādiem ienākumu līmeņiem, iecerēts arī nodokļu nomaksas minimālais slieksnis, no kura varēs saņemt pilno veselības pakalpojumu grozu. Turklāt pilna groza saņemšanai būtisks būs gan nodokļu nomaksas laika posmam, gan minimālajam apmēram. Pagaidām gan noteikto apmēru ministre neatklāj.

Viņa gan uzsver, ka, jaunajā modelī būs arī paredzēta iespēja iedzīvotājiem, kas ir ārpus vispārējā nodokļu režīma, pašiem veikt iemaksas, lai varētu saņemt pilnu veselības aprūpes pakalpojumu grozu.

Jau vēstīts, ka plānots nodrošināt nodokļu maksātājiem pilnu pakalpojumu grozu, bet nemaksātājiem tikai pamata pakalpojumus.

Minimālajā grozā tiktu iekļauta neatliekamā palīdzība, ģimenes ārsta pakalpojumi, aprūpe grūtniecēm, un apkārtējos apdraudošo slimību diagnosticēšana un ārstēšana. Savukārt pilnais pakalpojumu grozs, plānveida palīdzība, būtu pieejama visiem nodokļu maksātājiem.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats