19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Veselība, medicīna » Čakša: PVN palielināšana medikamentiem, nav labākais risinājums naudas gūšanai
Čakša: PVN palielināšana medikamentiem, nav labākais risinājums naudas gūšanai
Autors: NRA.lv / 18. aprīlis 2017, 10:18
Šorīt intervijā raidījumā "900 sekundes" Latvijas veselības ministre Anda Čakša pauda, ka PVN palielināšana medikamentiem, nav labākais risinājums, lai rastu papildus naudu veselības nozarei.


A. Čakša skaidro, ka priekšlikums par PVN palielināšanu medikamentiem saņemts tikai ceturtdien, tāpēc ministre nevar runāt par konkrētiem aprēķiniem un prognozēm. ''Šis jautājums nav skatāms tikai no vienas puses. Man ir svarīgi, lai medicīna ir pieejama un cilvēki varētu atļauties šos medikamentus. Ministrijas viens no galvenajiem jautājumiem ir samazināt zāļu cenas, nevis iegūt vairāk naudas,'' pauž ministre. Viņa arī atzīst, ka Latvijā vairāki medikamenti ir daudz dārgāki nekā kaimiņvalstīs.

A. Čakša norāda, ka vēl ir jāveic vairāki aprēķini, lai noskaidrotu iespējamās PVN likmes paaugstināšanas ietekmi uz iedzīvotāju maciņiem. Tomēr ministre apgalvo, ka Veselības ministrija neatbalsta šādu priekšlikumu un aicina finansējumu veselības nozarei meklēt kur citur.

Taujāta par pensionēšanās vecuma palielināšanu, A. Čakša vēsta: ''Iedzīvotāju vecums pieaug, mēs dzīvojam ilgāk un līdz ar to arī veselības aprūpe ir nepieciešama ilgāk. Kopā 2004. gada dzīves ilgums ir pieaudzis par 10 gadiem un droši vien šo dzīves mundrumu varētu saglabāt arī strādājot.''

Komentējot slimnīcu reformu, ministre norāda, ka tiks ieviesti 7 līdz 8 jauni neatliekamās medicīniskās palīdzības punkti. Tas tiks ieviests, lai cilvēkiem pēc palīdzības nebūtu jābrauc tālu no mājām. Taujāta par to, vai tiks slēgti arī kādi medicīnas palīdzības punkti, A. Čakša vēsta: "Kā vietas noteikti paliks visas, tikai jautājums ir par to, cik darbinieki tur strādās visu diennakti. Svarīgi, lai visās reģionālajās slimnīcās būtu vienlīdz laba medicīnas aprūpe. Šobrīd starp reģioniem radikāli atšķiras šī veselības aprūpe.''



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats