19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Veselība, medicīna » Stradiņiem jauna vadība un uzraudzība
Stradiņiem jauna vadība un uzraudzība
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 25. janvāris 2017, 13:18
Stradiņa slimnīcas dalībnieku sapulcē slimnīcas valdes priekšsēdētājas amatā iecelta pašreizējā Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga. Slimnīcas vadība iecelta bez konkursa rīkošanas, jo vēl pagājušajā gadā rīkotais konkurss uz Stradiņa slimnīcas valdes locekļa amatu beidzies bez rezultāta, informē Veselības ministrija.


Ilzes Kreicbergas (attēlā) dzīves gājums rāda, ka 1985. gadā viņa ieguvusi ārsta grādu Rīgas Medicīnas institūtā, specialitāte neonatologs, un 2004. gadā maģistra grādu biznesa vadībā Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skolā. 2014. gadā I. Kreicberga aizstāvēja doktora disertāciju, iegūstot medicīnas doktora zinātnisko grādu. Darba gaitas I. Kreicberga sākusi Bērnu slimnīcā 1978. gadā, strādājusi dažādos amatos Dobeles rajona centrālajā slimnīcā un Rīgas Dzemdību namā. No 1996. gada bijusi Rīgas Dzemdību nama galvenā neonatoloģe, bet kopš 2013. gada - Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja. Vadīt Stradiņa slimnīcu I. Kreicberga sāks februārī.

Stradiņa slimnīca jau labu laiku strādā bez slimnīcas valdes priekšsēdētāja, pašlaik slimnīcu vada divi valdes locekļi - Elita Buša un Arta Biruma. Pēdējos gados Stradiņa slimnīcai vairākkārt mainījušies valdes locekļi, tajā strādājusi arī pašreizējā veselības ministre Anda Čakša. Pēdējā konkursā, ko izsludināja Veselības ministrija, nominācijas komisija uz valdes locekļa amatu virzīja Slimību profilakses un kontroles centra vadītājas vietnieku Dzintaru Mozgi (viņš arī kādreizējais Bērnu slimnīcas vadītājs), taču viņš savu kandidatūru atsauca.

Veselības ministrija tomēr nav atmetusi cerību atrast valdes locekļus slimnīcai konkursā, tāpēc arī pēc I. Kreicbergas iecelšanas vadītājas amatā tomēr tiks sludināts konkurss, kurā varētu pieteikties arī I. Kreicberga. Izvērtēšanas procesā ir konkurss uz vēl vienu valdes locekļa vietu.

Veselības ministrija arī plāno izveidot Stradiņa slimnīcas attīstības koordinācijas un uzraudzības padomi. Par to vakar lēma valdības sēdē, gatavojot atbildi Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijai. Saeimu iepriekš no valdības saņemtā vēstule par sabiedriskās uzraudzības grupas izveidi neapmierināja, jo deputāti uzskata, ka ir jāveido visaugstākā līmeņa slimnīcas attīstības jautājumu - ne tikai slimnīcas A korpusa otrās kārtas, bet arī pirmās kārtas un B korpusa būvniecības - risināšanas, koordinēšanas un uzraudzības institūts. Tagad valdība nolēmusi izveidot Koordinācijas un uzraudzības padomi, kuru vadīs veselības ministre.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats