20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Veselība, medicīna » Čakša: E- veselībā konstatētas nepilnības neapdraud projektu
Čakša: E- veselībā konstatētas nepilnības neapdraud projektu
Autors: BNA / 23. janvāris 2017, 13:26
E-veselības projekti funkcionē, tādēļ nav bažu par Latvijas spējām aizstāvēt Eiropas naudas izlietojumu, uzskata veselības ministre Anda Čakša.


Intervijā Latvijas Radio viņa norāda, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) veiktajā auditā atklātās e-veselības nepilnības neapdraud projektu.

“Funkcionalitāte ir, un ir ieteikuma formā uzrakstītas lietas, kas būtu vēl jāpapildina un jāuzlabo, bet šobrīd tas neapdraud finansējuma pierādīšanu, ka e-veselība funkcionē un strādās,” uzsver ministre, piebilstot, ka neredz šaubas tam, ka sistēma funkcionēs.

Viņa gan atzīst, ka būs vajadzīgi uzlabojumi, lai viņu padarītu labu lietotājam.

“Tās problēmas jau ir ilgstošajā procesa gaitā un tajā, kā tika uzrakstīts pieprasījums, un tie ir 10 gadi. Ar to mums ir jārēķinās,” teica ministre.

Jau vēstīts, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, pārbaudot Nacionālā veselības dienesta (NVD) īstenotā e-veselības projekta funkcionalitāti, atklājusi virkni nepilnību. Pārbaudes rezultātā sniegtas vairāk nekā 20 rekomendācijas sistēmas ērtuma un lietojamības pilnveidošanai.

“Esam secinājuši, ka plānotās informācijas sistēmas un e-pakalpojumi ir pieejami lietotājiem daļēji. Nacionālā veselības dienesta rīcībā ir ļoti maz laika, lai informācijas sistēmas un e-pakalpojumi, kas pārbaudes brīdī nebija pieejami, kļūtu pieejami lietotājiem. Jau martā Latvijai Eiropas Komisijai ir jāiesniedz 2007.-2013.gada plānošanas perioda noslēguma dokumenti. Savukārt, lai turpmāko gadu laikā nodrošinātu projektu ietvaros izstrādāto sistēmu un e-pakalpojumu lietošanu, Veselības ministrijai un Nacionālajam veselības dienestam vēl ir ļoti daudz darāmā. Pārbaudes rezultātā sniegtas vairāk kā 20 rekomendācijas sistēmas ērtuma un lietojamības pilnveidošanai”, uzsvēra Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats