28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Veselība, medicīna » Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju atbalsta mediķu protesta akcijas rīkošanu
Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju atbalsta mediķu protesta akcijas rīkošanu
Autors: BNA / 7. decembris 2016, 10:22
Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas valde šonedēļ nolēma rīkot protesta akciju. Par akciju nepieciešamību, veidu un laiku vēl tiks lemts.


Kā liecina pētījuma centra TNS veiktā aptauja, nedaudz vairāk nekā puse (57%) Latvijas iedzīvotāju atbalsta ģimenes ārstu streika vai cita veida protesta akciju rīkošanu. 35% ir pret to, bet 8% nav viedokļa šajā jautājumā.

Savukārt nedaudz vairāk kā puse (58%) Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka ģimenes ārstu pretenzijas pret budžetu, kurā nav paredzēts finansējums ģimenes ārstu algu paaugstināšanai, ir pamatotas. 30% iedzīvotāju neuzskata, ka ģimenes ārstu pretenzijas ir pamatotas, bet vēl 12% nav viedokļa.

Neapmierināti ar veselības sistēmu, tai skaitā ar neveiksmīgo e-veselības projekta īstenošanu, kā arī nākamā gada budžeta pieņemšanu, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas valde lema par iespēju rīkot streiku.

Asociācijas vadītāja Sarmīte Veide norāda, ka Saeimā pieņemtais nākamā gada budžets ir bijis pēdējais piliens, lai aktīvāk sāktu domāt par streika rīkošanu.

“Man politiķiem ir tikai viens jautājums, proti, ja viņi sevi dēvē par tautas kalpiem, tad kāpēc pirms algu palielināšanas sev, atalgojums netiek palielināts mediķiem vai citām grupām, kuriem tas nav būtiski mainījies un ir pietiekami zems,” sacīja Veide.

Viņa norāda, ka ar šādu lēmumu politiķi panāk, ka no Latvijas aizbrauc kvalificēti ārsti un nesen mācību iestādes beigušie mediķi izvēlas strādāt citur, jo zina, ka Latvijā viņi nespēs saņemt pienācīgu atalgojumu.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija nav apmierināta arī ar e-veselības sistēmas ieviešanu. Veide norāda, ka pēc testēšanas tajā nav ieviesti nepieciešamie uzlabojumi, par kuriem tika norādīts. “Tā ir palikusi tikpat lēna un neērta, jo nav saprotams, kāpēc vairākas sistēmas vietnes nepieciešams aizpildīt ar pieprasīto informāciju,” norāda Veide, uzsverot, ka sistēmā nav pieejas ne tikai zāļu reģistram, bet arī nedarbojas daudzas citas opcijas, kas it kā palīdz aizpildīt pieprasītos laukus.

Plānots, ka protesta akcijas notiks nākamgad.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats