19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Veselība, medicīna » E-veselības projektā ministre sola dienesta izmeklēšanu
E-veselības projektā ministre sola dienesta izmeklēšanu
Autors: BNA / 7. novembris 2016, 11:21
Veselības ministre Anda Čakša šonedēļ ierosinās dienesta izmeklēšanu, lai izvērtētu, kādēļ šis projekts ir tik slikti vadīts un kāpēc ir tik daudz neizdarību.


Intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma”, Čakša atklāja, ka dienesta izmeklēšana tiks sākta šonedēļ. Tajā plānots noskaidrot, kāpēc projekta ieviešanas gaitā ir bijis tik daudz sliktu lēmumu.

Veselības ministre pauda nožēlu, ka e-veselības projekts ir ticis un joprojām tiek vadīts tik sliktā veidā. “Jaunais produkts ir lietojams, bet ir aizmirsts, ka tam ir jābūt savienojamam ar esošajām sistēmām,” sacīja ministre.

E-veselības projekta izstrādātājs ir Nacionālais veselības dienests.

Jau ziņots, ka par e-veselību valdība vienojās pirms vairāk nekā desmit gadiem, un beidzot sistēma sākusi strādāt un par tās lietošanu slēdz līgumus ar ārstiem.

Jau vēstīts, ka Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA)paziņojusi, ka izprot un atbalsta ģimenes ārstu lēmumu neparakstīt līgumus par nepietiekami pārbaudītas e-veselības sistēmas sasteigtu ieviešanu obligātā kārtā.

LVSADA piekrīt, ka tādā veidā tiktu apdraudēta darba vide, kurā tiek sniegti veselības aprūpes pakalpojumi.

Rezultātā cietēji varētu būt gan pacienti, gan mediķi, un šādu risku ir iespējami jāsamazina. Kā liecina starptautiskā pieredze, e-veselības ieviešanai ir ne tikai priekšrocības, bet arī tādas nopietnas blaknes kā izdegšanas sindroma veicināšana, pacientam veltītā laika samazināšana un darba procesa kavēšana. Tas savukārt izraisa pacientu neapmierinātību ar saņemtā pakalpojuma kvalitāti.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats