20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Tirdzniecība, veikali » Latvijas uzņēmumi, kas eksportē vairāk nekā 70% no saražotā apjoma
Latvijas uzņēmumi, kas eksportē vairāk nekā 70% no saražotā apjoma
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 14. novembris 2018, 11:50
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras apkopotie dati liecina, ka pēdējos gados Latvijas uzņēmumi guvuši lielus panākumus savu produktu un pakalpojumu eksportā. TOP5 iekļuvuši uzņēmumi “Catchbox”, “Primekss”, “AW Latvija”, “KUKUU” un “Madara Cosmetics”, kas eksportējuši vairāk nekā 70% no saražotā apjoma, tādējādi apliecinot sevi kā konkurētspējīgus spēlētājus starptautiskajā tirgū.


Līderis, kas eksportē līdz pat 99,9% no saražoto produktu apjoma uz 45 valstīm, ir uzņēmums “Catchbox”, kas ražo mētājamos mikrofonus. Tūlīt pēc viņa seko betona tehnoloģiju uzņēmums “Primekss”, kura ražotās industriālās betona bezšuvju grīdas nonāk 20 valstīs, tādējādi eksportējot līdz 95% no saražotā. Savukārt uzņēmums “AW Latvija”, kas rūpējas par ekoloģiskām, otrreiz pārstrādātas koksnes sienu apdarēm, eksportē ap 80% no saražotā, nonākot 28 valstīs.

Vēl jāizceļ bērnu dizaina mēbeļu zīmols “KUKUU”, kas eksportē 75% saražoto mēbeļu uz 14 valstīm, un “Madara Cosmetics”, kura ražotie skaistumkopšanas līdzekļi nonāk veikalos 34 valstīs, uzņēmumam eksportējot 72% produktu apjoma.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats