19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Tirdzniecība, veikali » ASV amatpersonas brīdina, ka jaunās sankcijas pret Krieviju būs ievērojamas
ASV amatpersonas brīdina, ka jaunās sankcijas pret Krieviju būs ievērojamas
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 8. novembris 2018, 11:00
Amerikas Savienotās Valstis plāno piemērot jaunas sankcijas Krievijai saistībā ar Lielbritānijā notikušo bijušā krievu spiega Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas noindēšanas mēģinājumu, kā rezultāta Maskavai varētu tikt liegta piekļuve ārvalstu tirgiem.


Lai arī pašlaik nav sniegta plašāka informācija par ASV plānotajām sankcijām, ASV amatpersonas ir brīdinājušas, ka tās būs ievērojamas un ietekmēs diplomātiskās attiecības, tirdzniecības vai banku attiecības.

“Rožainas izredzes uz Krievijas un ASV attiecību uzlabošanos nav redzamas pie horizonta,” reaģējot uz ASV paziņojumu, sacīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Zināms, ka reaģējot uz ASV sankcijām, Krievijas Finanšu ministrijai un centrālai bankai ir uzdots drīzumā iesniegt Krievijas premjerministram Dmitrijam Medvedevam pasākumu plānu, kā tirdzniecībā ar ārvalstīm palielināt citu valūtu lietošanu, samazinot dolāra dominanci.

Kā zināms, 27. augustā spēkā stājas pirmās sankcijas pret Krieviju, kuras ASV noteica, saistībā ar Lielbritānijā notikušo bijušā krievu spiega Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas noindēšanas mēģinājumu.

Krievijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka “sankcijas neuzspiedīs valstij mainīt savu kursu un ka visi mēģinājumi iekļaut Maskavu melnajā sarakstā tikai sarežģīs dialogu ar ASV”.

Pašreizējās sankcijas paredz aizliegumu piegādāt Krievijai dubultā pielietojuma ražojumus, eksportēt uz Krieviju jebkādas “sensitīvas” tehnoloģijas vai preces, kas varētu kaitēt ASV nacionālajai drošībai, kā arī piegādāt naftas nozares tehnoloģijas vai to komponentus.

Jāpiezīmē, ka Krievija ir tikusi brīdināta, ka sekos jaunas sankcijas, ja tā ticami neapliecinās, ka tā vairs neizmantos ķīmiskos ieročus.

Kā zināms, 4. martā Lielbritānijas pilsētā Solsberi noticis uzbrukums ar nervus paralizējošo vielu bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats