28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Tirdzniecība, veikali » Lielbritānijas uzņēmēji vēlas jaunu Brexit referendumu
Lielbritānijas uzņēmēji vēlas jaunu Brexit referendumu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 5. novembris 2018, 14:14
“Mums priekšā ir vai nu aklais, vai arī destruktīvi smagais “Brexit”!” uzskata biznesa līderi, kas parakstījuši publisku vēstuli, kurā Lielbritānijas valdība tiek aicināta sarīkot referendumu par gaidāmā “Brexit” vienošanos.


Vēstuli laikrakstam “The Sunday Times” parakstījuši vairāk nekā 70 Lielbritānijas biznesa līderu un tajā viņi aicina sarīkot vēl vienu referendumu, šoreiz saistībā ar “Brexit” vienošanos. Šonedēļ darbību sāks organizācija “Business for a People’s Vote” (“Bizness par tautas balsojumu”), kuras mērķis būs panākt attiecīga referenduma sarīkošanu.

Tiek uzsvērts, ka pirms pirmā “Brexit” balsojuma sarunu procesa raksturs un tā rezultāti nebija zināmi, bet šodien esot redzams, kā katastrofālās “Brexit” vienošanās izredzes radot reālu kaitējumu.

Uzņēmēju vēstulē norādīts, ka viņiem tika apsolīts, ka, gadījumā, ja valsts nobalsos par izstāšanos, tirdzniecība ar Eiropas Savienību turpināsies bez aizķeršanās un būs skaidrība par nākotnes attiecībās, taču valdības un Eiropas Komisijas apspriestie ierosinājumi ir tālu no šī solījuma. “Tagad mums priekšā ir vai nu aklais vai arī destruktīvi smagais “Brexit”,” uzskata uzņēmēji.

Kā zināms, ir sagatavots provizorisks līgums, kas sniegtu Apvienotās Karalistes uzņēmumiem piekļuvi Eiropas tirgum arī pēc “Brexit”.

Lielbritānijas un Eiropas sarunu dalībnieki ir panākuši sākotnēju vienošanos par visiem nākotnes tirdzniecības aspektiem, kā arī par datu apmaiņu. Vienošanās paredz atļaut Apvienotās Karalistes uzņēmumiem piekļūt Eiropas tirgiem, ja vien Lielbritānijas finanšu regula kopumā ir saskaņota ar ES.

Ja vienošanās tiks noslēgta, tad Apvienotās Karalistes finanšu pakalpojumu uzņēmumiem būs atļauts darboties kā līdz šim. Tā arī paredz atļaut ES un Apvienotajai Karalistei mainīt vai ieviest jaunus finanšu noteikumus, iepriekš konsultējoties ar otru.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats