16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Tirdzniecība, veikali » ASV atjauno visas iepriekšējās sankcijas pret Irānu
ASV atjauno visas iepriekšējās sankcijas pret Irānu
Autors: Anete Jansone, Labdien.lv / 5. novembris 2018, 11:00
Šodien, 5. novembrī, oficiāli spēkā stājas ASV noteiktās sankcijas pret Irānu. Vašingtona atjauno visas sankcijas Irānai, kas tika atceltas pēc 2015. gada kodolvienošanās.


Jaunās sankcijas attiecas Irānai uz tik ļoti svarīgo naftu un enerģiju. ASV sola sankcijas ieviest arī pret tām valstīm, kuras nepārtrauks importēt Irānas naftu, un ārvalstu uzņēmumiem, kas slēdz darījumus ar ASV “melnajā sarakstā” iekļautajiem Irānas subjektiem.

Jau vēstīts, ka ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojums, ka ASV izstāsies no 2015. gadā noslēgtā Irānas kodollīguma satraucis vairākas Eiropas Savienības valstis, kas prezidenta lēmuma uzskata par pārsteidzīgu.

ASV 6. augustā atjaunoja sankcijas pret Irānu. ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas sankcijas aizliegušas Irānas valdībai pirkt dolārus, kā arī liegušas Teherānai tirgoties ar zeltu un citiem dārgmetāliem. Tāpat tās bloķē Irānas iespējas pārdot vai pirkt rūpnieciski nozīmīgus metālus, kā alumīnijs un tērauds.

ASV savu rīcību pamato ar to, ka neuzticas Irānas apgalvojumiem, ka tā ir pārtraukusi bagātināt urānu, kas nepieciešams kodolieroču izgatavošanai, vaino valsti terorisma atbalstīšanā un uzbrukumos Sīrijā.

Tikmēr Irāna pēc palīdzības vērsusies pie Eiropas Savienības, kas atšķirībā no ASV noslēgto kodolīgumu ar Irānu atbalsta.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats