29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Tirdzniecība, veikali » Ameriks: Vietā, kur pašlaik atrodas Āgenskalna tirgus, ir un būs tirgus
Ameriks: Vietā, kur pašlaik atrodas Āgenskalna tirgus, ir un būs tirgus
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 12. janvāris 2018, 10:52
Šogad plānots sākt rekonstruēt nolaisto Āgenskalna tirgu, tikmēr tirgotājus satrauc tā iespējamā nākotnē pēc remonta. Kā intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” solīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR), vietā, kur pašlaik atrodas Āgenskalna tirgus, ir un būs tirgus.


Viņš norādīja, ka Āgenskalna iedzīvotāji var nesatraukties, jo tirgus vietā pēc remonta nav plānots celt lielveikalu vai vēl kaut ko citu. “Tur, kur ir Āgenskalna tirgus, būs tirgus. Šis tirgus būs,” solīja Ameriks.

Viņš atgādina, ka tirgu nolemts slēgt drošības apsvērumu dēļ – iekštelpās esot iebrukuši atsevišķi posmi. Ēka ir jārekonstruē un jāsaved kārtībā.

Runājot par to, vai kāds uzņēmums izrādījis interesi saimniekot Āgenskalna tirgū, Ameriks uzsvēra, ka šo iespēju pēta daudzi. “Tirgus nodošana nomā Rīga pilsētai būtu ekonomiski izdevīgāks risinājums,” uzsvēra galvaspilsētas vicemērs.

Viņš atzina, ka lēmums par Āgenskalna tirgus tālāko nākotni tiks pieņemts pirmdien.

Kā zināms, tirgotāji nav mierā ar tirgus slēgšanu un uzskatot, ka tā nav tik kritiskā stāvoklī, uzsākuši parastu vākšanu iniciatīvu portālā manabalss.lv.

Tajā izveidota iniciatīva “Par Āgenskalna tirgus saglabāšanu”. Ar šo iniciatīvu plānots panākt, ka Rīgas pašvaldība uzliek par pienākumu atbildīgajām personām izstrādāt Āgenskalna tirgus attīstības plānu, saglabājot tirgus funkcionalitāti, un ne vēlāk kā divu līdz trīs gadu laikā šo plānu realizēt, tādā veidā saglabājot Āgenskalna tirgu kā Āgenskalna apkaimes kultūrvēsturisko centru.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats