20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Tirdzniecība, veikali » Brexit: Lielbritānija vēlas līdz gada beigām noslēgt brīvās tirdzniecības līgumu ar ES
Brexit: Lielbritānija vēlas līdz gada beigām noslēgt brīvās tirdzniecības līgumu ar ES
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 8. janvāris 2018, 13:32
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja cer parakstīt darījumu par Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas turpmākajām tirdzniecības attiecībām līdz 2018. gada beigām.


Savā pirmajā lielajā intervijā 2018.gadā Meja pauda optimismu par nākamo “Brexit” sarunu kārtu vēlāk šajā mēnesī un atzinīgi izteicās par abu pušu sadarbības garu.

Meja arī brīdināja Briseles sarunu dalībniekus par viņas apņemšanos pretoties viņu mēģinājumiem sodīt Londonas pilsētu, izslēdzot finanšu pakalpojumus no iespējamā tirdzniecības darījuma. “Brīvās tirdzniecības nolīgumā mēs vēlamies aptvert gan preces, gan pakalpojumus,” uzsvēra britu premjere.

“Es domāju, ka tas, ko mēs redzējām pagājušā gada beigās ar pietiekamu progresu pirmajā sarunu posmā, bija patiesas sadarbības gars starp Lielbritāniju un Eiropu, kas vēlējās nodrošināt, lai mēs iegūtu darījumu, kas ir visu interesēs, ” sacīja Meja.

Viņa arī atgādināja, ka plānots, ka Lielbritānija Eiropas Savienību pametīs 2019. gada 29. martā. “Tagad mums ir jāaplūko detalizētā informācija par to, un cerams, ka visi strādā, lai šo detalizēto informāciju varētu iegūt līdz 2018. gada marta beigām,” sacīja Meja, paužot vēlmi noslēgt jaunu tirdzniecības līgumu līdz gada beigām.

“Esmu skaidri paudusi, ka mēs, atstājot Eiropas Savienību, vēlamies vienoties par to, kādas būs nākotnes attiecības starp mums un ES, ” sacīja Meja.

Jau vēstīts, ka Lielbritānija marta beigās iesniedza Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam premjerministres Terēzas Mejas parakstīto vēstuli par Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu, oficiāli uzsākot izstāšanās procedūru no Eiropas Savienības. Tas aizsāks divu gadu garu “Brexit” procesu – līdz 2019. gada 29. martam jāpanāk vienošanās par pilnīgu izstāšanās pabeigšanu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats