20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Tirdzniecība, veikali » Polijā svētdienās lielveikali būs slēgti
Polijā svētdienās lielveikali būs slēgti
29. novembris 2017, 11:50
Polijas parlaments apstiprinājis likumprojektu, saskaņā ar kuru līdz 2020. gadam pakāpeniski tiks izbeigta iepirkšanās svētdienās.


Katedrāle.lv vēsta, ka ideja, kas sākotnēji nāca no arodbiedrību puses, saņēma valdošās konservatīvās partijas “Likums un Taisnīgums” atbalstu, tādējādi vēloties dot iespēju strādājošajiem vairāk laika pavadīt kopā ar savām ģimenēm.

Seimā, Polijas parlamenta apakšpalātā, ar 254 balsīm “par” un 156 balsīm “pret” nobalsoja un pieņēma šo likumprojektu, ar kuru tiks ierobežota iepirkšanās svētdienās, – pieļaujot to pirmajā un pēdējā mēneša svētdienā līdz 2018. gada beigām, tikai pēdējā mēneša svētdienā 2019. gadā, un pilnīgi to aizliedzot, sākot no 2020. gada.

Tomēr iepirkšanās joprojām būs atļauta svētdienās pirms lielajām svētku brīvdienām, piemēram, Ziemassvētkiem. Dažas beķerejas un interneta veikali arī būs atbrīvoti no šī aizlieguma.

Likumprojekts tālāk tiks nodots Senātam, un pēc tam prezidentam Andžejam Dudam apstiprināšanai.

Polijas bīskapu konference savā paziņojumā paudusi, ka likumprojektā noteiktais tomēr nesniedzas pietiekoši tālu, jo ikvienam būtu jābūt brīvam no darba svētdienās.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats