28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Tirdzniecība, veikali » Tirgotāji sola: Cena augļiem un dārzeņiem samazināsies
Tirgotāji sola: Cena augļiem un dārzeņiem samazināsies
Autors: Ilze Šteinfelde / NRA.lv / 20. oktobris 2017, 13:28
Samazinot PVN likmi Latvijai raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem, tiem veikalos ir jākļūst lētākiem. Lai PVN samazinājumu kāds neizmantotu savtīgos nolūkos, ceturtdien tika parakstīts četrpusējs sadarbības memorands, kurā tirgotāji apņemas, ka pēc likuma stāšanās spēkā nodrošinās atbilstošu gala cenas samazinājumu.


«Esam spējuši pārliecināt valdību par to, ka arī Latvijā nepieciešams piemērot samazināto pievienotās vērtības nodokli, kaut arī sākotnēji tikai svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem. Un šim solim ir vairāki pozitīvi ieguvumi: pircēji turpmāk vairāk un lētāk pirks Latvijā izaudzētos svaigos produktus, tātad arī veselīgāk ēdīs un dzīvos, mazināsies dažādi krāpnieciski darījumi tirdzniecībā, bet mūsu augļkopji un dārzeņkopji būs konkurētspējīgāki salīdzinājumā ar citu valstu ražotājiem,» uzsvēra zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, parakstot memorandu, solīja sekot līdzi tam, vai tirgotāji vienošanos izpildīs. Tirgotāji atgādināja, ka līdzīgi labas gribas memorandi starp valdību un tirgotājiem parakstīti arī iepriekš. «Pirmais bija 2012. gadā, kad PVN likme tika samazināta no 22% uz 21%, tad eiro ieviešanas memorands. Abos pirmajos gadījumos tirgotāji pierādīja, ka tur savu solījumu. Tāpat pircēji var būt droši, ka veikalos redzēs proporcionālu cenu samazinājumu arī šajā gadījumā,» Neatkarīgajai apliecināja Maxima Latvija korporatīvo attiecību departamenta direktors Ivars Svilāns.

Grozījumus likumā par pievienotās vērtības nodokli, tajā iekļaujot samazināto PVN likmi 5% apmērā Latvijai raksturīgiem svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem, Saeima vakar nodeva izskatīšanai parlamenta komisijās. Grozījumu projekts paredz, ka PVN samazināto likmi 5% apmērā Latvijai raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem piemēros uz laiku no 2018. gada 1. janvāra līdz 2020. gada 31. decembrim.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats