28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Tirdzniecība, veikali » Putins aicina stiprināt ES un Krievijas tirdzniecības attiecības
Putins aicina stiprināt ES un Krievijas tirdzniecības attiecības
Autors: BNA / 6. oktobris 2017, 13:02
Krievijas prezidents Vladimirs Putins aicinājis Eiropas Savienību (ES) kļūt par Krievijas lielāko tirdzniecības partneri.


“Mēs uzskatām Eiropas Savienību par nozīmīgu kaimiņu un galveno ekonomisko partneri (…) Mēs vēlreiz apliecinām, ka ir svarīgi veidot ilgtspējīgus kontaktus starp Eirāzijas Ekonomikas savienību un Eiropas Savienību, tostarp, lai radītu kopēju ekonomikas un humāno telpu no Atlantijas okeāna līdz Klusā okeāna reģionam,” sacīja Putins.

Krievijas līderis norādīja, ka Eiropas Savienības imports joprojām sastāda gandrīz pusi no Krievijas ārējās tirdzniecības apjoma, neraugoties uz samazināšanos pēdējo trīs gadu laikā.

Nesen Eiropas Savienība pagarināja ekonomiskās sankcijas pret Krieviju vēl uz sešiem mēnešiem. Pieņemtie grozījumi sankciju paplašināšanā pret Krieviju paredz stingrāku attieksmi pret Krievijas bankām, kā arī naftas un gāzes sektora kompānijām, kuģu pārvadājumu un dzelzceļa kompānijām, kā arī pret cilvēkiem, kuri veic ļaunprātīgu kiberdarbību Krievijas valdības uzdevumā.

Atbildot uz sankciju pagarināšanu, Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2018. gadam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

Sankcijas attiecas uz Eiropas Savienības valstīm, ASV, Kanādu un Norvēģiju. 2015. gadā sankcijas tik paplašinātas un importa aizliegums noteikts arī Islandei, Albānijai, Melnkalnei un Lihtenšteinai.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats