19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Tirdzniecība, veikali » Valsts prezidents un dzērienu ražotāji vienojas par atteikšanos no plastmasas pudelēm
Valsts prezidents un dzērienu ražotāji vienojas par atteikšanos no plastmasas pudelēm
Autors: BNA / 30. maijs 2017, 17:42
Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien, 30. maijā, tikās ar Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas un tajā ietilpstošās Latvijas Alus Darītāju savienības pārstāvjiem, lai pārrunātu alkoholisko dzērienu aprites regulējumu un Valsts prezidenta ierosinājumu atteikties no alkohola tirdzniecības plastmasas pudelēs.


Valsts prezidents atzinīgi novērtēja ražotāju apņemšanos atteikties no alkohola tirdzniecības lielu tilpumu plastmasas pudelēs, kas noteikta Saeimas pieņemtajos grozījumos Alkoholisko dzērienu aprites likumā.

Vienlaikus Raimonds Vējonis uzsvēra, ka vispārējs aizliegums tirgot alkoholiskos dzērienus plastmasas iepakojumā ne tikai samazinātu alkohola pieejamību un patēriņu, uzlabotu kopējo sabiedrības veselību, bet arī veicinātu tīrākas un nepiesārņotākas vides saglabāšanu un attīstību nākotnē.

Alkoholisko dzērienu ražotāji informēja, ka nozare šo Valsts prezidenta ierosinājumu konceptuāli atbalsta un būtu gatava atteikties no polietilēna tereftalāta (PET) iepakojuma alkoholisko dzērienu apritē, neveicot jaunas investīcijas PET izmantošanā.

Sarunas laikā gan Valsts prezidents, gan ražotāji bija vienisprātis, ka pārejai uz videi draudzīgāku iepakojumu jānotiek pakāpeniski, lai nozare varētu laicīgi pārorientēt ražošanu un veikt nepieciešamās investīcijas.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats