29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Tirdzniecība, veikali » Eiropas līderi plāno noteikt stingrākas sankcijas pret Krieviju
Eiropas līderi plāno noteikt stingrākas sankcijas pret Krieviju
Autors: BNA / 17. novembris 2016, 12:12
Eiropas līderi un ASV prezidents Baraks Obama piektdien tiksies, lai Berlīnē apspriestu pret Krieviju noteikto sankciju pagarināšanu, kā arī jaunu sankciju ieviešanu saistībā ar Krievijas uzlidojumiem Sīrijā, liecina vairāki amatpersonām pietuvināti informācijas avoti.


Sarunas rīkos Vācijas kanclere Angela Merkele un paredzams, ka tajās piedalīsies arī Francijas, Itālijas, Lielbritānijas un Spānijas līderi.

Vācijas amatpersona norādīja, ka tuvāko nedēļu laikā tiek plānots pagarināt Krievijai noteiktās Eiropas Savienības (ES) sankcijas, kuru termiņš beidzas janvāra beigās.

Bažas gan rada ASV prezidenta amata ievēlētais Donalds Tramps, kurš pēc savas inaugurācijas nākamā gada 20.janvārī varētu īstenot citu politiku, ņemot vērā viņa izteikumus par attiecību uzlabošanu ar Krieviju.

Lai gūtu lielāku skaidrību par ASV nostāju, ES līderi tiksies ar pašreizējo ASV prezidentu Baraku Obamu, kurš pagājušajā nedēļā Baltajā namā vairāk nekā stundu tikās ar Trampu.

“Mums jānovērš situācija, kad ES pagarina sankcijas un tad jaunais ASV prezidents nāk pie varas un atceļ tās,” piebilda amatpersona.

Eiropas amatpersonas ir paudušas bažas, ka Krievija varētu izmantot laiku pirms Trampa inaugurācijas, lai sarīkotu jaunas ofensīvas Sīrijā un Ukrainā. Divi avoti diplomātiskajās aprindās pavēstīja, ka sarunās piektdien tiks apspriests arī Sīrijas jautājums.

Tāpat Eiropas Savienība neizslēdz iespēju piemērot Krievijai sankcijas, ja tā turpinās agresiju Sīrijā, īpaši uzlidojumus Alepo pilsētai.

Kā zināms pašlaik Krievija jau ir pakļauta sankcijām no Eiropas Savienības puses, kura tā piemērojusi Maskavai saistībā ar tās lomu Ukrainas krīzē.

Kā zināms, plašas ekonomiskās sankcijas Krievijas banku, naftas un aizsardzības sektoriem tika noteiktas pēc tam, kad 2014.gada jūlijā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolē esošās Austrumukrainas daļas tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna.

Nesen sankcijas tika pagarinātas līdz 2017. gada beigām. Atbildot uz to, Krievijas valdība pagarinājusi Rietumvalstu pārtikas embargo uz tādu pašu termiņu, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats