28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Skaistums, mode » Speciāliste: ar nagu sēnīšu slimībām nav jāsadzīvo; tās iespējams ārstēt un dzīvot pilnvērtīgi
Speciāliste: ar nagu sēnīšu slimībām nav jāsadzīvo; tās iespējams ārstēt un dzīvot pilnvērtīgi
Autors: BNA.LV / 23. septembris 2014, 18:40
Nagu sēnīšu slimības ir visbiežāk sastopamais naga izmaiņu cēlonis. Sēnīte var skart roku, kāju, gan roku un kāju nagus vienlaicīgi. Turklāt šī slimība sagādā estētisku diskomfortu un ir lipīga. Kā norāda veselības un skaistuma centra “Adoria” dermatoloģe Guna Grūbe, cilvēki, diemžēl, ne vienmēr pievērš pietiekoši lielu uzmanību savu nagu un ādas izmaiņām. Dažkārt vērojama situācija, ka cilvēks nagu sēnīti neatpazīst vai ignorē līdz brīdim, kad tā sagādā diskomfortu. Ir cilvēki, kas saviem spēkiem ar šo slimību cīnās jau gadiem, tomēr ir jāapzinās, ka pareiza un intensīva tās ārstēšana sniedz patiesi labu rezultātu.


“Ar nagu sēnīti var inficēties tiešā kontakta ceļā, gan arī saskaroties ar inficētiem priekšmetiem – čībām, dvieļiem u.c. Nagu sēnītes ārstēšana ir kompleksa, tāpēc, lai tā noritētu veiksmīgi, vispirms jāapmeklē ārsts – dermatologs, kurš veiks nepieciešamās analīzes, lai noteiktu sēnītes veidu un sastādīs ārstēšanās plānu. Arī ārstēšanas ilgums atkarīgs no sēnītes veida, cilvēka vispārējā veselības stāvokļa, kā arī nagu bojājuma pakāpes. Ne mazāk svarīgi ir tas, cik atbildīgi un rūpīgi tiek ievēroti visi ārsta norādījumi un higiēnas prasības. Papildus iekšķīgi lietojamu pretsēnīšu medikamentu lietošanai, obligāti jāveic lokālā terapija – jālieto speciāli šķīdumi, krēmi, lakas, kā arī jāveic speciāla nagu apstrāde un apavu dezinfekcija,” turpina Guna Grūbe.

Nagu sēnīti iespējams atpazīt pēc vairākiem faktoriem – naga plātnīte ir kļuvusi bālgana vai iedzeltena, nags kļūst biezāks, sāk drupt, nags deformējas un izveidojas sprauga starp nagu un naga gultni, apavu nēsāšana kļūst sāpīga un nepatīkama.

Lai veiksmīgi izvairītos no ādas un nagu sēnīšu slimībām, nav ieteicams pavadīt visu dienu vienos apavos, kā arī, ja apavi ir sasvīduši vai samirkuši, jāļauj tiem kārtīgi izžūt, pirms tos atkal lieto, nedrīkst valkāt svešus apavus, čības utt., jāievēro personiskā higiēna, jāļauj ķermeņa un pēdu ādai elpot, jārūpējas par savu apavu tīrību un jānovērš pastiprināta pēdu svīšana.

Veselības un skaistuma centrs “Adoria” piedāvā nagu un ādas veidojumu izmeklēšanu ar dermatoskopu, dermatologa konsultācijas par nagu sēnīšu likvidēšanas iespējām un to kopšanu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Adoria, nagu sēnīte

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats