28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Noslēdzies Zaļo tehnoloģiju hakatons
Noslēdzies Zaļo tehnoloģiju hakatons
Autors: Publicitātes materiāls / 22. septembris 2020, 15:15
No 18. – 20. septembrim Liepāja mirdzēja Eiropas hakatonu kartē, Liepājas Universitātē notiekot Zaļo Tehnoloģiju hakatonam jeb Green Tech Copernicus hakatonam. Hakatonā piedalījās 66 dalībnieki un trīs dienu garumā ar komandas biedriem un mentoru atbalstu meklēja risinājumu 16 dažādiem izaicinājumiem, izmantojot Copernicus satelīta datus. Par labāko tika atzīta un 1. vietu ieguva komanda “Agristics”, kas izstrādāja WEB aplikāciju, kas paredzēta lauksaimniecības zemes apdrošināšanas kompānijām, lai ērtāk novērtētu noteiktās zemes riskus - applūšanas vai sausuma riska pakāpes.

Zaļo Tehnoloģiju hakatonā piedalījās un savus risinājumus izaicinājumiem piedāvāja 16 komandas. Par labāko žūrijas komisija atzina komandu “Agristics”, kas ieguva 2000 EUR naudas balvu savas idejas attīstībai. “Hakatona laikā mums ļoti paveicās ar komandas izveidi. Veiksmīgi sastrādājāmies - bijām ātri, attapīgi un, jā, arī ļoti neizgulējušies. Gribam pateikt lielu paldies mentoriem, bez kuru padomiem diez vai būtu izdevies sasniegt esošos rezultātus. Šobrīd domājam, kā attīstīt ideju tālāk un iespējams, rakstot mūsu bakalaura darbus gan IT, gan biznesa nozarēs, varēsim veikt nepieciešamos padziļinātos pētījumus biznesa tālākai attīstībai,” stāsta komandas “Agristics” pārstāvis Roberts Ivanovs.
2. vietu un naudas balvu 750 EUR apmērā ieguva komanda “Satellite Art”, kura, izmantojot Copernicus satelīta datus, vēlas popularizēt augstāko izglītību dabaszinātņu, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas jomās un veidot izpratni par Zemes skaistumu un tās trauslajām ekosistēmām, radot mākslas un dizaina produktus.  
Savukārt 3. vietu un naudas balvu 750 EUR apmērā ieguva komanda “Algae world”, kas hakatona laikā strādāja pie platformas, kurā, izmantojot Copernicus satelīta datus par vēja un ūdens plūsmas mērījumiem, tiks apkopoti aļģu atrašanās vietas, lai to precīzas koordinātes tālāk pārdotu uzņēmumiem, kuri veic aļģu savākšanu.

Kopumā hakatonā bija iesaistīti vairāk kā simts cilvēki – dalībnieki, mentori, atbalstītāji un organizatori. Pasākumā jauniešiem tika dota iespēja apgūt jaunas tehniskas prasmes un demonstrēt jau esošās spējas rast unikālus risinājumus izaicinājumiem, tāpat dalībnieki varēja mentoringa sesijās iepazīties ar dažādu nozaru profesionāļiem un atrast sev jaunus draugus un sadarbības partnerus.  

Hakatona laikā radušās idejas un praktiskos risinājumus izvērtēja ekspertu žūrija, kuras sastāvā bija Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klastera valdes loceklis Salvis Roga, Liepājas Speciālās Ekonomiskās zonas mārketinga daļas vadītājs Gatis Ginters, Liepājas Universitātes attīstības direktors Uldis Zupa. Līdzās godalgotai vietai komandas saņēma vērtīgas balvas idejas attīstībai no organizatoriem un sadarbības partneriem. 1.vieta saņēma 2000 EUR naudas balvu un 600 EUR balvu biznesa konsultācijām no Kurzemes Biznesa inkubatora. Tostarp komanda tika uzņemta Copernicus satelīta akseleratorā, kurā Eiropas Komisija nodrošina apmācības programmu viena gada garumā. Savukārt, 2. vietai un 3. vietai katrai tika piešķirta 750 EUR naudas balva un 400 EUR balva biznesa konsultācijām no Kurzemes Biznesa inkubatora. 

Pasākumā tika noskaidrotas arī vairākas simpātiju balvas. Komanda “Ecocity” saņēma 1000 EUR balvu jeb četru mēnešu darba vietu atvērtajā ofisā no Green Tech Hub. Savukārt, komanda “Eco Pin” ieguva gan uzņēmuma “TestDevLab” simpātiju balvu, gan saņēma novērtējumu no citām komandām, kļūstot par “Dalībnieku favorītu”.

Līdz hakatona noslēgumam aktīvi darbojās 16 komandas, kuras ne tikai prezentēja savas idejas un piedāvāja risinājumus dažādiem izaicinājumiem, bet arī ieguva un apstrādāja Copernicus satelīta datus. 
Dalībniekiem sasniegt labus rezultātus, visa pasākuma laikā palīdzēja mentori un pieredzējuši eksperti. Risināt uzņēmumu izaicinājumus palīdzēja VIRAC tālizpētes nodaļas vadītāja un Ventspils augstskolas lektore Linda Gulbe; VIRAC tālizpētes nodaļas zinātniskais asistents Edgars Visockis; NEW DOOR Social Business Accelerator direktore Diāna Lapkis; RD Alfa Microelectronic biznesa attīstības vadītājs Ļevs Lapkis; ABLabs izpilddirektors Imants Martinsons; Blue Shock Race dibinātājs un vadītājs Artis Daugins; Valodu vēstniecības vadītājs Andris Lanka; TestDevLab sabiedrisko attiecību vadītājs Kristaps Skutelis; Ventspils Augstskolas Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāns Vairis Caune; Ventspils Biznesa atbalsta centra investīciju piesaistes un attīstības vadītājs Roberts Gaižutis; tiešsaistes izglītības platformas Udacity programmu vadītāja Gundega Dekena; Royal Fitness īpašnieks Aigars Laugalis; komunikācijas un reputācijas veidošanas treneris Artūrs Butāns; Vides Risinājumu Institūta pētnieks Agris Brauns; WindHackers un Botwiser izpilddirektors Kārlis Skuja; PIKC “Ventspils Tehnikums” vadošais pedagogs IKT jomā Māra Kalneja; ABLabs vadošais inženieris Alberto Bonomi; uzņēmējs; LatBAN pārstāvis Kaspars Garkevičs; riska kapitāla investīciju fonda Superhero Capital partneris Ernests Štāls.
Pasākums tika veidots sadarbībā ar Kurzemes Biznesa inkubatoru, Green Tech Hub, Liepājas Universitāti, uzņēmumu “TestDevLab”, mikroelektronikas departmentu RD ALFA, Ventspils Starptautisko radioastronomijas centru “VIRAC” un Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas filiāli. 



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats