28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pašizolācija, iespējams, būs jāievēro vēl pēc 3 Eiropas valstu apmeklējuma
Pašizolācija, iespējams, būs jāievēro vēl pēc 3 Eiropas valstu apmeklējuma
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 28. augusts 2020, 13:44
Iespēja, ka Covid-19 dēļ būs jāatgriežas pie lielākiem ierobežojumiem, pastāv, šorīt intervijā Latvijas Radio atzina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītāja Elīna Dimiņa.



Tāpat viņa norādīja, ka Covid-19 izplatības “dzeltenajā sarakstā” šonedēļ varētu nonākt vēl trīs valstis – Itālija, Slovēnija un, iespējams, arī Lietuva. “Ja mēs redzam, ka kādā no kaimiņvalstīm saslimstība pieaug un tuvojas riska robežai, tad mūsu pasākumi būs līdzīgi tiem, kādi ir citām Eiropas valstīm, kad saslimstība pieaug. Mēs nedalīsim pēc attiecībām ar valstīm, bet pēc saslimstības,” skaidroja epidemioloģe.

Viņa uzsvēra, ka Latvijā pēdējā laikā vairāk nekā puse ar Covid-19 saslimušo ir tie, kas atgriežas no ārzemēm, bet no pārējiem saslimušajiem lielākā daļa ir kontaktpersonas jau iepriekš saslimušajiem.

Tāpat viņa neizslēdza, ka ir jābūt gatavībā jauniem uzliesmojumiem. Epidemioloģe neizslēdza, ka varētu nākties atgriezties pie stingrākiem ierobežojumiem, tostarp masku vilkšanas publiskās vietās, bet tas būs atkarīgs no saslimšanas izplatības.

Tāpat Dimiņa prognozēja, ka papildu grūtības rudenī varētu radīt gripas epidemioloģiskā izplatība, jo pazīmes saslimšanai ar gripu ir līdzīgas saslimšanai ar Covid-19. Tādēļ iedzīvotājus aicina laikus vakcinēties pret gripu, lai neradītu papildu slogu veselības aprūpes sistēmai.

“Tas nozīmē, ka kopējos piesardzības pasākumus decembrī un janvārī var ietekmēt arī gripas epidēmiskā izplatība. Šogad īpaši būtiski tas ir tām grupām, kurām nepieciešams vakcinēties pret gripu, izmantot iespēju, tiklīdz vakcīna būs pieejama, lai samazinātu infekciju ietekmi uz veselības aprūpes sistēmu,” skaidroja epidemioloģe.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats