28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Muižnieks: Būtu tikai racionāli, ja LU labvēlīgais tiesas spriedums netiktu pārsūdzēts
Muižnieks: Būtu tikai racionāli, ja LU labvēlīgais tiesas spriedums netiktu pārsūdzēts
Autors: bizness.lv / 14. februāris 2020, 13:35
Racionāls lēmums būtu nepārsūdzēt tiesas spriedumu, kas atzīst par prettiesisku valdības lēmumu Indriķi Muižnieku neapstiprināt Latvijas Universitātes (LU) rektora amatā, uzskata pats Muižnieks.

“Es domāju, ka būtu tikai racionāli, ja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Ministru kabinets nepārsūdzētu trešo LU labvēlīgo tiesas spriedumu,” intervijā raidījumam “900 sekundes” sacīja Muižnieks.

Pēc viņa sacītā, arī Eiropas universitāšu asociācija ir pievērsusi uzmanību tam, ka ar LU “kaut kas notiek”.

Muižnieks nedomā, ka šis konflikts kļuvis personisks. Tāpat viņš norādīja, ka viņam neesot nekādu pretenziju pret izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku.

Kā zināms, Administratīvā rajona tiesa atzinusi par prettiesisku valdības lēmumu Indriķi Muižnieku neapstiprināt Latvijas Universitātes rektora amatā, liecina rīcībā esošais tiesas spriedums.

Līdz ar to tiesa atcēlusi iepriekšējo valdības lēmumu un uzdevusi par pienākumu trīs nedēļu laikā atkārtoti lemt par Muižnieka apstiprināšanu LU rektora amatā.

Spriedumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no tā sastādīšanas dienas, iesniedzot apelācijas sūdzību Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā.

Tikmēr izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska ir paziņojusi, ka viņai nav pārliecības par Administratīvās tiesas sprieduma pareizumu. Vaicāta, vai viņa neplāno atkāpties, Šuplinska atbildēja ar pretjautājumu, taujājot, kāds būtu pamats viņai atkāpties no amata.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats