18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Saeima sanāk uz pirmo sēdi pavasara sesijā
Saeima sanāk uz pirmo sēdi pavasara sesijā
Autors: NRA.lv / 25. aprīlis 2019, 10:49
Šodien, 25.aprīlī, Saeima sanāk uz pirmo sēdi šī gada pavasara sesijā, un tajā plānots lemt par 21 sēdes darba kārtībā iekļautu jautājumu.

Tāpat galīgajā lasījumā deputāti vērtēs priekšlikumus grozījumiem Ceļu satiksmes likumā. Ar izmaiņām plānots noteikt, ka transportlīdzekļa vadītājam, pārvietojoties Latvijas teritorijā, līdzi varēs nebūt vadītāja apliecība, ja viņš varēs uzrādīt personu apliecinošu dokumentu.

Vēl galīgajā lasījumā plānots skatīt Dzīvesvietas deklarēšanas likuma grozījumus, kas paredz, ka persona, kas atrodas ieslodzījumā vai psihiatriskajā ārstniecības iestādē, kā papildu adresi jau deklarētajai dzīvesvietas adresei varēs norādīt attiecīgās ieslodzījuma vietas vai ārstniecības iestādes adresi.

Galīgajā lasījumā rītdien plānots skatīt Energoefektivitātes likuma grozījumus. Tie paredz, ka lielajiem enerģijas patērētājiem, lai netiktu piemērota energoefektivitātes nodeva, līdz šī gada 15.maijam tiek pagarināts termiņš energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu ieviešanai.

Rītdien darba kārtībā izskatīšanai otrajā lasījumā iekļauti grozījumi Parādu ārpustiesas atgūšanas likumā, lai varētu precizēt administratīvo atbildību parāda ārpustiesas atgūšanas jomā, kā arī kompetenci soda piemērošanā.

Konceptuāli rīt plānots lemt par grozījumiem svētku, atceres un atzīmējamo dienu likumā, lai varētu uzdot Ministru kabinetam noteikt profesiju un profesionālo nozaru atzīmējamās dienas, un grozījumiem Imigrācijas likumā par ierosinājumu ārzemju studentiem noteikt tiesības strādāt 40 stundas nedēļā, pašlaik noteikto 20 stundu vietā.

Izskatīšanai komisijās plānots nodot septiņus jaunus likumprojektus. To vidū ir grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas rosināti, lai varētu ieviest efektīvu sodu sistēmu par pārkāpumiem elektroniskās darba laika uzskaites jomā.

Vēl komisijām plānots nodot četrus likumprojektus saistībā ar kopfinansējuma pakalpojuma ieviešanu, lai regulētu tiesiskās attiecības starp kopfinansējuma pakalpojuma sniedzēju, ieguldītāju un finansējuma saņēmēju ar mērķi attīstīt finanšu un kapitāla tirgū kopfinansējuma pakalpojumus.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija lūgusi 25.aprīļa sēdes darba kārtībā iekļaut likuma grozījumus, lai varētu nodrošināt pilnīgu Latvijas Nacionālā arhīva rīcībā esošo Latvijas PSR Valsts drošības komitejas informatoru kartotēku publiskošanu.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi pirmajā lasījumā lemt par izmaiņām Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā un grozījumiem likumā “Par valsts noslēpumu, lai noteiktu, ka pieeja valsts noslēpumam un tiesības to izmantot savu amata pienākumu veikšanai ir arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes locekļiem.

Savukārt Ministru kabinets lūdzis sēdes darba kārtībā iekļaut likumprojektu, ar kuru plānots apstiprināt Protokolu par Ziemeļmaķedonijas Republikas pievienošanos Ziemeļatlantijas lūgumam.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats